Арсенал – Мидълзбро, мач от 9-ия кръг на Висшата лига, „Емиратс Стейдиъм”, 17,00 часа, съдия Майк Дийн

Групата на Арсенал: Чех, Оспина, Дебюши, Бейерин, Холдинг, Габриел, Кошчелни, Мустафи, Гибс, Монреал, Елнени, Коклен, Касорла, Окслей-Чембърлейн, Йозил, Санчес, Уолкот, Айоби, Лукас, Акпом

Наказан: Джака Контузени: Жиру, Рамзи, Уелбек, Мертезакер

Групата на Мидълзбро: Валдес, Гузан, Чеймбърс, Френд, Бараган, Нсуе, Да Силва, Аяла, Гибсън, Еспиноса, Де Роон, Клейтън, Рамирес, Форшоу, Даунинг, Стуани, Фишер, Де Сарт, Траоре, Негредо, Нюджънт, Роудс

Контузен: Ледбитър

Прогноза

Навръх 67-ия рожден ден на Арсен Венгер Арсенал едва ли можеше да бъде в по-добра форма за домакинството срещу Мидълзбро. 

След 6 поредни победи в първенството и 6 гола във вратата на Лудогорец в средата на седмицата, Артилеристите ще бъдат гладни за още един убедителен триумф, с който да зарадват мениджъра и феновете си.  

Лондончани триумфираха и в другите два случая, в които играха на рождения ден на французина в шампионата – 1:0 срещу Ман Сити през 2005 и 4:0 срещу Рединг през 2006, така че всичко е на страната на домакините и сега. 

Венгер предупреди, че Боро и солиден тим, който е опасен на контраатака, но предвид потенциала на Арсенал в атакуващ план, би било истинско чудо, ако новакът успее да измъкне нещо. 

Отсъствието на Гранит Джака поради наказание едва ли ще се отрази, като вместо него ще започне Коклен или Елнени. Човекът на момента обаче е Тио Уолкот, който с 5 попадения до момента, изравни постиженията си за всеки един от предишните 3 сезона. Това прави липсата на Оливие Жиру в атака абсолютно незабележима предвид и отличната форма на Санчес и Йозил. 

Положението в Боро изобщо не е розово, като тимът е само с една победа на сметката си, която при това бе постигната през август. Каранка сподели, че е ясно, че оцеляването е голямата цел и до края на сезона тя може да бъде постигната, но за целта е необходимо подобрение и точки. 

По всичко изглежда обаче, че едва ли точно в Северен Лондон ще започне възхода на Мидълзбро. Вярно е, че в английския футбол всичко е възможно да се случи, но предвид формата си, Арсенал просто е задължен да спечели и при това да го направи убедително. 

Резултат: Арсенал – Мидълзбро    3:0