Арсенал - Суонзи, среща от Висшата лига на Англия, "Емиратс Стейдиъм", главен съдия на срещата ще бъде Робърт Мадли, начало 21.45 часа. 

Последните десет срещи на Арсенал във всички турнири: Общо 3 победи, 4 равенства и 3 загуби. От тях 2 победи, 2 равенства и 2 загуби в последните 6 домакинства.

Последните десет срещи на Суонзи: Общо 2 победи, 3 равенства и 5 загуби. От тях 1 победа, 2 равенства и 3 загуби в последните 6 гостувания.

В последните 10 директни срещи домакините имат 4 победи, гостите имат 4 победи и 2 пъти са завършили наравно. На домашния терен на Арсенал имат изиграни 4 срещи, като домакините имат 1 победа, гостите имат 2 победи и 1 път са завършили наравно.

В момента Арсенал е трети във временното класиране с 51 точки, докато Суонзи е на 16 позиция с 27 точки, точно над чертата за изпадащите отбори.

Прогноза: Арсенал ще гони задължителна победа, с която да съкрати изоставането си от Лестър и първото място само на три точки. Всичко друго освен домакински успех ще се счита за огромна изненада и отново ще създаде напрежение върху Арсен Венгер и мястото му начело на "артилеристите".

Арсенал допусна неприятна загуба през уикенда при гостуването си на Манчестър Юнайтед и сега лондончани ще гонят до краен предел трите точки в този мач. Аут от срещата са контузените Джак Уилшър, Томаш Росицки, Санти Касорла и Алекс Окслейд Чембърлейн.

Очаква се Арсен Венгер да заложи в титулярния си състав на Дани Уелбек и новото попълнение на "топчиите" Мохамед Елнени. От своя страна Суонзи изпадна в криза и в момента води битка за оцеляването си. В последния кръг от Висшата лига "лебедите" паднаха с 1:2 от Тотнъм.

Гостите ще излязат с най-доброто, с което разполага Франческо Гуидолин, тъй като няма контузени или наказани играчи. Водещите световни букмейкъри дават изцяло предимство на Арсенал. Ние също ще заложим на домакинска победа с поне два гола разлика.

Резултат: Арсенал - Суонзи 3:1