Суонзи - Арсенал, мач от 11-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Либърти Стейдиъм", начало 18.00 часа.

 

Арсенал:

Вратари: Шчесни, Мартинес

Защитници: Гибс, Мертезакер, Бейерин, Чембърс, Монреал

Полузащитници: , Фламини,Уилшър, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Росицки, Рамзи, Гнабри

Нападатели: Уелбек, Алексис, Уолкът, Подолски, Кемпбъл,

Контузени: Жиру, Дебюши, Саного, Косиелни, Йозил, Оспина, Диаби, Aртета

 

ПРОГНОЗА:  Арсенал гостува на Суонзи в пореден мач от английската Висша Лига. "Артилеристите" прекъснаха серията си от три поредни победи с разочароващо равенство 3:3 срещу Андерлехт в Шампионската Лига.

В този мач те имаха категорично преимущество и поведоха с 3:0, но допуснаха изравняване с гол в последната минута. Така ситуацията в клуба отново стана напрегната.

По отношение на контузиите няма съществена промяна. В състава след болест се завръща Джак Уилшър, но отпада Микел Артета заради контузия в бедрото.

Ситуацията в Суонзи е сравнима по отношение на контузиите, тъй като Гари Монк няма да може да разчита на Леон Бритън, Жорди Амат, Ашли Ричардс, Дуайт Тиендали и Рори Донъли. Джонджо Шелви пък е наказан заради червения си картон срещу Евертън.

"Лебедите" правят най-добрия си старт на сезона с 15 точки от 10 мача. Така въпреки че са на две точки зад Арсенал, настронието в клуба е много позитивно.  

Статистиката от последните години е по-скоро в полза на "Артилеристите", които нямат загуба в 5 поредни мача срещу Суонзи. Конкретно в гостуванията си на този стадион Арсенал е вкарвал поне по 2 гола във всичките си четири мача.

През този сезон обаче тимът на Арсен Венгер е доста неубедителен в мачовете си далеч от дома. Така дори и да успее да се разпише, най-вече чрез страхотния Алексис Санчес, далеч не е сигурно, че Арсенал ще победи.


Резултат: 2:2

Арсенал:

Вратари: Шчесни, Мартинес

Защитници: Гибс, Мертезакер, Бейерин, Чембърс, Монреал

Полузащитници: Aртета, Фламини, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Росицки, Рамзи, Гнабри

Нападатели: Уелбек, Алексис, Уолкът, Подолски, Кемпбъл,

Контузени: Жиру, Дебюши, Саного, Косиелни, Йозил, Оспина, Диаби, Уилшър

Прочети още на: http://www.gol.bg/prognozi/2014-11-04/prognoza-arsenal-anderleht