В Арсенал бяха шокирани от поредна сериозна контузия на свой играч.

Месут Йозил има контузия в коляното и ще бъде извън игра около 3 месеца. Новината бе потвърдена официално от националния отбор на Германия.

25-годишният футболист замина с националния отбор преди квалификациите за Евро 2016, но се оплака от болки в коляното и пропусна днешните тренировки.

Той бе изпратен на преглед на скенер, където бе разкрито, че има частично разкъсване на странични връзки и ще бъде извън игра между 10 и 12 седмици. Така по всяка вероятност той ще пропусне най-важния период от мачовете във Висшата Лига около Коледа.

"Месут Йозил е извън игра за 10-12 седмици с частично разкъсване на странични връзки в лявото коляно. Следват подробности. Бързо оздравяване", се казва в изявление на немския национален отбор.

През уикенда Йозил игра цял мач в дербито срещу Челси, като непосредствено след това нямаше информация той да има проблеми.

Сега обаче стана ясно за контузията му, която е изключително тежък удар Арсен Венгер. Йозил е 10-ия контузен играч на Арсенал от началото на сезона. Преди него за различни периоди отсъстваха или все още отсъстват Оливие Жиру, Тио Уолкът, Серж Гнабри, Матийо Дебюши, Яя Саного, Микел Артета, Аарън Рамзи, Начо Монреал и Киерън Гибс.