Нападателят на Арсенал Дани Уелбек отвърна на критиците си, които продължават да са скептични отновно голмайсторските му умения.

23-годишният английски национал премина при "Артилеристите" с трансфер за 16 милиона лири от Манчестър Юнайтед. След идването си на "Емиратс Стейдиъм" той се представя великолепно и вече има 4 гола в 5 мача.

Въпреки това обаче все още мнозина смятат, че това е случайност и той не е голмайстор от световна класа. Като основание те посочват статистиките му от периода в Манчестър Юнайтед, където за 6 сезона той има 29 гола във всички турнири.

Уелбек обаче отвръща, че няма как да има високи постижения, след като никога не е играл на върха на атаката.

"Никой не може да критикува реализаторските ми умения, тъй като не ме виждат достатъчно често да игря като нападател", коментира Дани Уелбек пред официалния сайт на Арсенал.

"Сега обаче аз играя на тази позиция и искам да забивам топката в мрежата. Сигурен съм, че е същото с всеки друг нападател. Очевидно хората могат да говорят, че не съм вкарал много голове. Но забийте и най-добрия нападател на крилото във формация с четирима полузащитници и вижте дали ще вкарва голове".

"Не бих казал, че в момента се чувствам различно. Може би преди просто не излизах често сам срещу вратаря от позиция с четирима полузащитници. Очевидно е трудно да напуснеш поста си и да излезеш на голова позиция.  Сега обаче се озовавам много по-често на такива позиции и гледам с нетърпение към това да вкарвам още голове".

"Ако вкарваш голове и получаваш серия от мачове на предпочитаната си позиция, самочувствието ти расте и представянето ти се подобрява също. Това е нещо, което чакам с нетърпение да върша и да надграждам над последните ми представяния".

Уелбек не пропусна да похвали и съотборниците си зад себе си и изказа задоволството си да играе с тях.

"Когато играя с подобен род играчи, те се опитват да ми пуснат топката зад защитата. Аз съм винаги готов за това, търся да направя правилното движение и да изскоча зад защитата. Срещу Галатасарай направих това няколко пъти и вкарах няколко гола".

"Гледам с нетърпение към това да изградя разбирателство със съотборниците си и да се опознаем по-добре. Хубаво е да играеш с полузащитници от подобен калибър - те просто ще създадат положения".