Астън Вила - Арсенал, мач от 5-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Вила Парк", начало 17.00 часа.

 

Арсенал:

Вратари: Шчесни, Оспина, Мартинес
Защитници: Гибс, Косиелни, Мертезакер, Чембърс, Бейерин
Полузащитници: Артета, Фламини, Рамзи, Йозил, Росицки, Уилшър, Касорла, Окслейд-Чембърлейн
Нападатели:Уелбек, Кемпбъл, Алексис, Подолски

Контузени: Жиру, Уолкът, Гнабри, Дебюши, Саного, Монреал

 

ПРОГНОЗА: Астън Вила посреща Арсенал в доста интересен мач с оглед старта на сезона на двата тима. От развоя в този мач до голяма степен ще се види на къде ще продължат двата тима.

Бирмингамци са един от трите отбора, които все още не са допуснали загуба. С 10-те си точки от 4 мача те се намират на второ място зад лидера Челси. Това е и най-добрия старт на сезона за Вила от 1998-1999 година, когато отново имаха 10 точки от 4 мача.

До голяма степен обаче може да се приеме, че тимът е надхвърлил възможностите си. Това се потвърждава и от впечатляващата статистика, че Вила има повече точки, отколкото удари към вратата - само 6 точни изстрела и едва 4 гола. Защитата на тима обаче е впечатляваща и е допуснала едва един гол.

Възраждането на Вила до голяма степен се отдава като заслуга на мениджъра Пол Ламбърт, който трябваше 2 години да се справя предимно с млади футболисти от школата. За успеха си той бе възнаграден с нов договор през седмицата. Много похвали получава и помощникът му Рой Кийн, който все още стои в сянка.

Арсенал е другият от отборите без допусната загуба. Трите поредни равенства обаче бяха разочарование за феновете и никой не счита старта на сезона за успешен. В допълнение на това през седмицата тимът бе направо смачкан от Борусия Дортмунд в Шампионската Лига. Въпреки сравнително благоприличният краен резултат от 0:2, статистиката бе красноречива - 24-4 положения за гол.

Всичките шансове бяха пропилени от новия нападател на тима Дани Уелбек, който в три удобни ситуации не уцели вратата. Като добавим и гредата му срещу Манчестър Сити, засега не изглежда,че той е отговора за атаката на Арсенал. Много критики отнесе и Месут Йозил и макар Венгер да го защити, ще е интересно да се види дали той отново ще пусне германеца като титуляр.

Добрите новини за Арсенал са завръщането след болест на Калъм Чембърс, което ще облекчи кризата в защита. В лагера на тима си отдъхнаха и от опасенията за контузия в глезена на Джак Уилшър, който изглежда навлиза в оптимална форма. В тима се завръща и пропусналия мача през седмицата поради наказание Фламини.

Така дълбочината в състава на Арсенал трябва да позволи тимът да е достатъчно свеж и енергичен срещу Астън Вила, което ще бъде важно срещу вдъхновените домакини.

Статистиката обаче е изцяло в подкрепа на "Артилеристите". Те нямат загуба като гост на Вила вече цели 15 мача, от които 8 победи и 7 равенства. Предвид сегашното разпределение на силите най-вероятно е отново да се стигне до равенство.


Резултат: 0:0

Изберете състава на любимия си тим и познайте резултата

Прочети още на: http://www.gol.bg/mancity/2014-09-12/prognoza-arsenal-manchestar-siti