Евертън - Арсенал, мач от 2-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Гудисън Парк", начало 19.30 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Мартинес Защитници: Дебюши, Косиелни, Мертезакер, Монреал, Чембърс, Микел, Бейерин Полузащитници: Фламини, Йозил, Росицки, Уилшър, Рамзи, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Подолски Нападатели: Жиру, Кемпбъл, Алексис

Контузени: Артета, Саного, Гибс, Уолкът, Диаби, Оспина, Гнабри  

 

ПРОГНОЗА: Евертън и Арсенал се изправят един срещу друг в дербито от втория кръг на английската Висша Лига. Двата тима бяха преки конкуренти за топ 4 през миналия сезон, а през този отново ще спорят за челните места.

Амбициите на Арсенал са за нещо повече от място в Шампионската Лига и гостуването срещу Евертън може да даде отговор доколко тимът е способен да се бори за титлата.

През миналия сезон именно гостуванията на отбори от Топ 5 бяха голямата слабост на "Артилеристите" и в 4-те мача срещу преките конкуренти те записаха 4 загуби, в които допуснаха общо 20 гола.

Евертън от своя страна също започва сезона с големи амбиции. Тимът запази повечето си ключови играчи, а рекордния за клуба трансфер на Ромело Лукако показва намерения за нещо сериозно през този сезон.

Макар да е едва началото на сезона и двата тима са сериозно възпрепятствани от серия контузии. Евертън ще бъде без младата си звезда Рос Баркли, както и Аруна Коне и Брайън Овиедо. Още по-сериозна е ситуацията в Арсенал, където липсват Микел Артета, Киерън Гибс, Тио Уолкът, Серж Гнабри, Давид Оспина и Абу Диаби.

Все пак Арсен Венгер ще може да разчита на завърналите се в състава трима германци Месут Йозил, Пер Мертезакер и Лукас Подолски. Малко вероятно е някой от тях да започне като титуляр, но поне те ще дадат алтернативи на пейката.

В първите си мачове от сезона нито един от двата тима впечатли с играта си. През седмицата пък Арсенал имаше тежък сблъсък с Бешикташ, в който с много усилия измъкна 0-0.

В добавка на това напоследък мачовете между тези два отбора са много равностойни и с изключение на победата на Евертън с 3:0 през пролетта, в 3 от последните 4 мача се стигаше до равенство.

Така и в днешния двубой равенството е един от най-вероятните изходи.

Резултат: 1-1

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Мартинес Защитници: Дебюши, Косиелни, Монреал, Чембърс, Микел, Бейерин Полузащитници: Артета, Фламини, Росицки, Уилшър, Рамзи, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Коклен Нападатели: Жиру, Кемпбъл, Алексис

Контузени: Саного, Гибс, Уолкът, Диаби, Оспина, Гнабри Извън групата: Йозил, Мертезакер, Подолски

Прочети още на: http://www.gol.bg/prognozi/2014-08-19/prognoza-beshiktash-arsenal