„Леденият метамфетамин“ е открит в спортни чанти в Сидни, като лицето на иконата на Челси се появява върху пакети с наркотици, като всеки е увит в найлонов плик с изображение на Лампард.

Смята се, че изображението е "запазена марка" на бандата, която доставя дрогата, като се предполага, че производителят е фен на Челси, използвайки снимка на бившия полузащитник от 2017 г. Изображението показва иконата на сините в костюм на "Стамфорд Бридж", махайки на феновете.

Той коментира разкритието, признавайки, че не е бил уведомен за случилото се.

„Да, вероятно знаете отговора ми по този въпрос“, каза той пред The ​​Sun. 'Какво ще кажа за това? Дори не знам какво да ти кажа честно казано. Буквално нямам коментар."

Лампард игра за сините между 2001 и 2014 г., а също така бе начело на клуба между 2019 и 2021 г. и отново за кратко през 2023 г. като временен наставник.

Пратката с метамфетамин, според The ​​Mirror, е пътувала от Лос Анджелис до Марубра в източен Сидни. Съобщава се, че пратката от 95 кг е била проследена от федералната полиция на Австралия. Предполагаемият трафикант Ричард Протеро от предградието на Югозападен Сидни в Ливърпул, беше арестуван с оръжие на паркинга на сърф клуба, където бяха открити наркотиците във вторник.