За един атакуващ играч да бъде сравняван с легендарните нападатели от Висшата лига Денис Бергкамп и Робин ван Перси не е никак лошо. Звездата на Челси Коул Палмър беше сравнен и с двамата след историческото си представяне при победата с 4:2 срещу Брайтън в събота на "Стамфорд Бридж". 22-годишният футболист вкара и четирите гола, като ги отбеляза през първото полувреме на мача, нещо което се случва за първи път в историята на Висшата лига. Освен това Палмър имаше един отменен гол и удари греда.

"Той има огромен финес, като Бергкамп и Ван Перси в себе си и те не бяха никак лоши", заяви след мача бившият нападател на Англия и Арсенал Тео Уолкът. Бергкамп е член на Залата на славата на Висшата лига - велик играч на Арсенал, който вкара 87 гола и добави 94 асистенции в 315 мача за артилеристите, като за 11 сезона спечели три титли на Висшата лига. Неговият съотборник холандецът Ван Перси игра за Арсенал в продължение на осем години, преди да спечели Висшата лига през 2012-2013 г. с Манчестър Юнайтед.

Уолкът обясни, че е останал без думи, докато е наблюдавал представянето на Палмър. "Той е израснал много откакто е в Челси и е основният човек", каза Уолкът. "Не можеш да го оставиш извън нито един отбор, говоря и за националния тим на Англия. Той е толкова надарен, че ще има това страхопочитание около него, така че играчите да се страхуват от него. Ако продължава по този начин, той ще бъде легенда на Висшата лига".

Бившият защитник на Манчестър Сити Мика Ричардс заяви пред BBC Match of the Day: "Когато вкара 22 гола през миналия сезон, ние се запитахме: Може ли да го направи отново? Не говорим достатъчно за движението му, моментът, в който изпълнява ударите си, е брилянтен. Всичко, което прави, е без усилие по начина, по който го прави. Що се отнася до мозъците на футболистите, той е толкова напред в играта. Абсолютно удоволствие е да го гледаш. Той има всичко. Когато се превърнеш в основен човек, си маркиран от двама души, но той все още постига резултати".

Бившият английски нападател Гари Линекер, водещ на предаването Match of the day, добави: "Всеки път, когато го видя, той спира дъха ми. Изключителен футболист. От всички талантливи играчи, с които разполага Англия, той може би е най-добрият от всички."