Защитникът на Челси Бен Чилуел, който беше "замразен" от мениджъра Енцо Мареска със заставането му начело на тима, ще получи тази вечер първите си игрови минути през настоящия. Това ще се случи при домакинството на "сините" от Лондон срещу четвъртодивизионния Бароу в двубой от третия кръг на турнира за Купата на лигата в Англия.

27-годишният футболист беше обявен за продажба през лятото, но не си намери нов клуб. По-късно той се върна към тренировки с първия отбор на лондончани, след като Мареска потвърди, че клубът ще намери "решение".

Чилуел отстъпи в списъка с предпочитани футболисти след пристигането на испанеца Марк Кукурея през 2022 година. През последните два сезона той претърпя разтежения и контузии на коляното, което го ограничи до участие в само 13 мача от Висшата лига през миналата кампания.

Под ръководството на предишния мениджър Маурисио Почетино, тимът на Челси достигна до финала за Купата на лигата през миналия сезон, губейки във финала от Ливърпул след продължения. Откакто наследи аржентинеца, Мареска загуби само два от седемте си мача във всички турнири.

Италианецът смята, че отбчорът е на прав път, но има още много накъде да напредва.

"Казах, че сме по-напред от това, което очаквахме да бъдем днес, но не и по отношение на резултатите. Що се отнася до прогреса и начина, по който играем (ние сме напреднали). Колкото до резултатите, ние сме далеч от отбори като Манчестър Сити и Арсенал. Трябва да научим много неща", коментира Енцо Мареска.

Той е първият треньор след Пеп Гуардиола от Сити през 2016 година, спечелил първите си три мача като гост във Висшата лига.

Мареска каза още, че неговият тим трябва да даде на феновете нещо, което да ги зарадва, тъй като "сините" все още не са спечелили мач от лигата на "Стамфорд Бридж" през този сезон.

"Надявам се, че можем да споделим някои добри моменти у дома пред нашите фенове", заяви италианският специалист.

Полузащитникът Киърнан Дюсбъри-Хол, привлечен от предишния отбор на Мареска - Лестър Сити, ще направи дебют като титуляр тази вечер, а Мало Густо, който пропусна два мача поради контузия, също ще играе.

Отсъстващият от дълго време Ромео Лавия може да се появи на терена в мача срещу Брайтън в събота във Висшата лига.

Снимка: БГНЕС