Италианските медии разкриха защо пропадна трансфера на Виктор Осимен в Челси. "Скай Спорт Италия" твърди, че Виктор Осимен е отказал трансфера в Западен Лондон, защото са му предложили много ниска заплата. Англичаните го оферирали със заплата от 4 млн. евро на сезон и още 4 млн. евро под формата на бонуси. В момента нигериеца взима 10 млн. евро в Наполи, а саудитския Ал Хилал му беше обещал 40 млн. на година за четири сезона.

Нападателят се е надявал, че в последните часове на трансферния прозорец ще бъде направена голяма оферта и клубът наистина е преговарял с два други отбора, като не е успял да постигне споразумение. Започват да се появяват все повече подробности за това какво е довело до толкова грандиозен провал на преговорите с Челси снощи.

Джанлука Ди Марцио твърди в ефира на "Скай Спорт Италия", че клубът от "Стамфорд Бридж" е предложил на Осимен само 4 млн. евро заплата на сезон - по-малко от половината от сегашната му заплата от 10 млн. евро - плюс още 4 млн. евро под формата на бонуси, свързани с представянето. По-конкретно, 2 млн. евро от тях са били свързани с класирането на Челси за Шампионската лига, а останалите 2 млн. евро - с головете и изявите за клуба.

Нигерийският национал сметнал това за обидно и отказал, особено като се има предвид, че през миналия сезон "сините" едва успяха да влязат дори в Лигата на Конференциите, така че Шампионската лига може да се окаже непосилна.

Италианските източници бяха категорични от седмици, че Осимен няма да приеме намаляване на заплатата от 10 млн. евро на сезон, за които се договори с Наполи през декември 2023 г. Съобщава се също така, че той е бесен на Наполи за това, че не е успял да уреди трансфера в Ал Ахли, където е трябвало да печели по 40 млн. евро на сезон.

Сега Осимен е в ситуация, в която няма къде да отиде, а Наполи не го иска, така че той ще бъде извън отбора поне до януари, като ще тренира отделно. Единственатанадежда в този момент е, че някой от Саудитската професионална лига ще се появи преди крайния срок за трансфери на 2 септември, за да се стигне до сделка.