Голаджията на Наполи Виктор Осимен обмисля нова оферта от саудитския Ал Ахли, въпреки офертата от Челси. Според медиите в Италия, нигериеца не се е разбрал с лондончани и смята да замине към Саудитска Арабия. Телевизия "Скай Италия" обяви, че от Ал Ахли са представили втора оферта на нигерийския централен нападател. Въпреки че конкретните условия остават неразкрити, "Скай" предполага, че офертата е изключително изгодна.

През уикенда се появиха съобщения, че Ал-Ахли са готови да предложат на Наполи 70 млн. евро за трансфера на Осимен, което е повече от половината от освобождаващата клауза в договора му, която е 130 млн. евро.

Сега играчът и неговият агент оценяват офертата и обмислят най-добрите си стъпки. Наполи остават категорични, че ще осъществят продажбата преди края на трансферния прозорец в края на тази седмица. Офертата от Саудитска Арабия последва подновения интерес от страна на Челси.

Във вторник вечерта бе съобщено, че отборът от Висшата лига е готов да предложи на Осимен лични условия, подобни на тези, които той получава по настоящия си договор с Наполи. Това би означавало около 10 млн. евро на сезон. Челси също така са готови да платят приблизително същата цена, която предлага Ал Ахли - около 70 млн. евро.