Челси размаза с 6:2 като гост Уулвърхямптън в мач от 2-ия кръг на Висшата лига.

В герой за лондончани се превърна Чуквунонсо Мадуеке, който наниза хеттрик за едва 14 минути - между 49-ата и 63-ата.

И за трите му попадения асистира Коул Палмър. Новият любимец на английските фенове се отличи още и с гол, точни за гостите бяха още Никълъс Джаксън и завърналият се в отбора Жоао Феликс.

През първото полувреме "Вълците" на два пъти изравняваха резултата чрез Матеуш Куня и Йорген Странд Ларсен, но след почивката класата на дуото Палмър - Мадуеке натежа в полза на Челси.

Мадуеке пък се превърна във втория футболист от началото на сезона с хеттрик след Ерлинг Халанд, който вчера на три пъти се разписа във вратата на Ипсуич.

В следващия кръг Челси приема Кристъл Палас на "Стамфорд Бридж" и ще преследва втора победа след загубата от Сити на старта, докато Уулвс гостува на Нотингам в опит да спечели първи точки през новия сезон.

В друг двубой от кръга Борнемут и Нюксалъл Юнайтед завършиха 1:1. Маркъс Тавърниър откри за "черешките" в края на първата част, а Антъни Гордън изравни за "свраките" десетина минути преди края на редовното време. В 93-ата минута Данго Утара вкара за Борнемут, но радостта му беше кратка, след като голът беше отменен след преглед със системата ВАР заради игра с ръка.