Новото попълнение на Челси Педро Нето ще играе с номера на Рахийм Стърлинг, който по всичко изглежда, че ще бъде продаден и клуба вече чака оферти за него. Желанието не играча е да остане във ВЛ, а не да ходи в Саудитска Арабия. 

Мениджърът Енцо Мареска в прав текст каза, че предпочита друг тип крило, а решението му да извади играча от отбора и да го прати да тренира самостоятелно е напълно показателно за намеренията му. 

„Съставът ни е голям и не могат всички да играят. Говорих с Рахийм преди мача със Сити и му казах, че ще ми е трудно да му дам минути. Това не означава, че той не е добър играч. Аз трябва да взимам решения за доброто на отбора и го правя“ заяви Мареска. 

Така №7 става свободен и той ще бъде взет от португалеца, който бе привлечен съвсем скоро от Уулвърхемптън за солидните 54 милиона паунда. 

В неделя при загубата от Манчестър Сити Нето направи своя дебют за Сините, като се появи в игра с №19, но сега вече ще носи Седмицата, с която през миналия сезон играеше Стърлинг. Прези това той носеше №17. 

Друг нов играч на „Стамфорд Бридж“ – Жоао Феликс, ще играе с №14, който пък принадлежеше на Трево Чалоба, който също не е в плановете на Мареска. Засега Деветката остава свободна, а друг играч, за който се чакат оферти е Бен Чилуел.