Eнцо Мареска остана сравнително доволен, въпреки загубата на Челси от Манчестър Сити с 0:2 в първия му мач начело на Сините. 

Лондончани имаха няколко възможности, а претендираха и за дузпа в края на първата част, но в крайна сметка останаха с празни ръце. 

„За мен най-важното е, че създаваме ситуации. Не вкарахме, но можехме да го направим. Техният първи гол бе почти от засада и като цяло смятам, че играхме добре. Видя се, че искахме да задържаме топката и да доминираме” заяви италианецът. 

„В крайна сметка играхме срещу шампионите. Ще продължим да работим и победите ще дойдат. Те са много добри в това да владеята топката. Въпреки това имахме ситуации и играхме добре” каза още наставникът, който обясни, че е оставил Рахийм Стърлинг от групата по технически причини. 

Случилото се предизвика гневна реакция от лагера на футболиста, който поиска яснота за бъдещето си, но Мареска не бе впечатлен и обяви, че това е негово решение, което просто е взел. 

„Това се случва често. Един мениджър трябва да взима решения, а понякога играчите не ги харесват, но това е нормално. Просто техническо решение, нищо повече. Мисля, че никой не е готов на 100%, което важи за всички отбори” каза още мениджърът на Челси.