Директорът на Наполи Джовани Мана е в Лондон за поредната среща с Челси за Ромелу Лукаку, а Джон Оби Микел разкрива, че Дидие Дрогба се опитва да убеди Виктор Осимен да премине при лондончани.  За никого не е тайна, че идеалният сценарий за Адзурите е да продадат Осимен на "Стамфорд Бридж" и в същото време да получат Лукаку като част от сделката.

След месеци на колеблив интерес от страна на Арсенал и Пари Сен Жермен изглежда, че това наистина се осъществява, но все още има някои въпроси, които трябва да бъдат решени. Според многобройни източници, сред които Sky Sport Italia, Sportitalia и Calciomercato.com, директорът на Наполи Мана в момента е в Лондон за нова среща с Челси и се надява сделката да бъде осъществена през следващите 24 часа.

Докато отборът от Висшата лига оценява Лукаку на над 40 млн. евро, идеята на Неапол би била по-близо до 30-35 млн. евро, включително бонусите. Осимен има освобождаваща клауза в договора си на стойност 130 млн. евро, но вероятно италианския клуб бил готов да приеме по-близо до 100 млн. евро плюс бонуси.

Друг проблем е, че нигерийският национал не изглежда твърде ентусиазиран от идеята да се присъедини към Челси, защото те не са в Шампионската лига.  Затова от вестник "Таймс" разкриват, че са се възползвали от помощта на бивши играчи и сънародници на нападателя на Наполи - Микел и Дрогба.

"Надявам се, че феновете на Челси най-накрая ще го видят да идва в клуба", казва Микел. "Ще се погрижа да му изпратя тези текстови съобщения и обаждания, като се уверя, че Челси е негов основен приоритет. Но изглежда, че той обича клуба и иска да дойде в Челси. Сигурен съм, че всички големи клубове искат да подпишат с него. Мисля, че ако успеем да си осигурим подписа му, това ще бъде фантастично за Челси".

"Дидие също говори с него, споделя собствените си идеи и какво означава клубът за нас. Всички искаме Виктор да дойде в клуба. Ако това се случи, то ще се случи. Това е огромна трансферна сума, но ако успеем да я покрием и да го привлечем в клуба, ще бъде абсолютно фантастично."