Челси победи с 1:0 Фулъм в лондонски дерби от 21-ия кръг на Висшата лига. Кол Палмър отбеляза от дузпа в края на първото полувреме единствения гол в мача. С успеха „сините“ се изкачиха на 8-мо място в класирането преди останалите срещи от кръга, а „котиджърс“ останаха 13-ти. Това бе трета поредна победа за тима на Маурисио Почетино в първенството, което постига за първи път от началото на сезона.

В 21-ата минута топката бе на левия фланг, а Енцо Фернандес центрира към Армандо Броя, който стреля с глава, но опитът му профуча встрани от десния страничен стълб на Лено.

Малко по-късно Андреас Перейра стреля от дистанция, но Петрович нямаше проблеми да улови. Малко след това Фулъм имаше страхотен шанс да отбележи, след като Хари Уилсън бе намерен на опасна позиция и стреля веднага в близкия ъгъл на вратаря, но стражът на Челси реагира превъзходно и изби.

В края на първата част се получи много дискусионна ситуация, след като Мало Густо атакува Уилиан грубо, а главният арбитър Антъни Тейлър даде само жълт картон, като останаха съмнения дали това влизане не заслужава и по-тежка санкция.

В края на продължението на първото полувреме Иса Диоп закъсня със своето влизане и фаулира Стърлинг в наказателното поле, а съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Кол Палмър, който открие резултата.

В 53-ата минута Мало Густо центрира добре към Рахим Стърлинг, който отправи удар с глава, а топката се отби в гредата, а впоследствие бе отсъдена засада на английския национал.

Двайсетина минути след това Раул Хименес бе намерен на добра позиция и мексиканецът отправи добър удар с левия крак, но Петрович реагира добре и пак спаси. В 83-ата минута Конър Галахар имаше чудесна възможност, като отправи мощен удар след добавка, но той срещна левия страничен стълб на вратата.