Мениджърът Маурисио Почетино заяви, че Челси и Ромелу Лукаку трябва да поемат своя дял от вината за неразбирателствата между двете страни, а бъдещето на нападателя все още е неясно.

Белгийският национал, който струваше 97,5 милиона британски паунда, когато премина при лондончани от Интер преди малко повече от две години, не е играл за клуба от май 2022 година и не е получил номер този сезон, след като е дал ясно да се разбере, че иска да напусне отбора.

Но въпреки интереса от страна на отбори от Серия А да го вземат под наем, както направиха миналия сезон, Челси не желае това и предпочита той да бъде продаден.

Почетино има само един нападател на разположение за неделното гостуване на Уест Хям - Николас Джаксън. Относно перспективите Лукаку да бъде повторно интегриран в отбора, той каза, че нищо не се е променило.

"Ситуацията с Лукаку беше ясна преди да започнем сезона. Няма какво да направим", каза мениджърът.

"Не е само едната страна. В този спор има две страни и те трябва да се опитат да намерят най-доброто решение. Не можете да оставите само на клуба това. Ситуацията е такава, каквато е, заради двете страни, които не могат да постигат споразумение. Не можем да променим нищо. Ако има нещо ново, клубът ще го обяви", добави Почетино.