Изгонването на Жоао Феликс в дебюта му срещу Фулъм снощи, ще струва на Челси сериозна сума, веднага изчисли „Дейли Мейл“. 

Португалецът бе титуляр за Сините само часове, след като пристигна под наем от Атлетико Мадрид и изигра много силно първо полувреме, независимо че отборът му губеше на почивката с 0:1. 

Скоро след паузата Челси изравни, но последва грубо влизане на Феликс високо над глезена на Кени Тете и логично нападателят получи червен картон, а впоследствие тимът му допусна загуба с 1:2. 

Сега Феликс ще бъде наказан за мачовете срещу Ливърпул, Фулъм и Уест Хям, което ще струва на клуба над 2 милиона паунда. Изданието отчита, че Челси плаща общо за краткосрочното привличане на Феликс 15 милиона лири, от които 9 милиона са за наема, а останалите 6 са заплатата му. 

Така всеки мач от Висшата лига на футболистът ще струва по 714 286 паунда, което при трите срещи наказание сега прави над 2,1 милиона паунда похарчени на вятъра. Мениджърът Греъм Потър все пак го защити. 

„Това бе влизане на нападател. Не мисля, че бе емоционално, просто имаше лош контрол. При тази скорост  във Висшата лига подобни моменти са налице. Той не искаше да нарани съперника, но така се случи и това е момент, от който ще си вземе поука“ заяви Потър, който е под сериозно напражение.