Томас Тухел призова феновете да „покажат уважение“, след като защитникът на Челси Антонио Рюдигер бе ударен с предмет от привържениците на Тотнъм на „Стамфорд Бридж“ в неделя.

Бранителят на „сините“ бе ударен със запалка от гостуващия сектор по време на второто полувреме при успеха на Челси над „шпорите“ с 2:0. Германецът бе обвинил запалянковците на Тотнъм в това, че са показвали расистки жестове към него по време на предишна среща между градските съперници през 2019.

Инцидентът с Рюдигер последва подобен такъв на мача между Евертън и Астън Вила в събота, когато Мати Кеш и Лука Дин бяха ударени с предмети от домакинските фенове.

Мениджърът на Челси Тухел призна, че феновете трябва да се държат на ниво и да уважават своите стълкновения с играчи и мениджъри. Запитан относно това дали скорошните събития го притесняват, германецът сподели:

„Не съм притеснен, но сте прав, изпращам посланието до нашите фенове – подкрепяйте ни, обичаме те да са близо до терена, обичаме брилянтната атмосфера и че те са плътно зад нас на трибуните. Оттам-нататък всеки трябва да покаже уважение. Но, като цяло, не съм притеснен. В момента се наслаждавам на атмосферата. Ако това е нова тенденция, трябва да действаме заедно, за да направим така, че да спре възможно най-скоро, да защитим фантастичната обстановка и уникалната атмосфера на Англия“, каза той.

По отношение на инцидента с Рюдигер, Тухел добави: „Разбрах за това преди няколко минути, всъщност не знаех за това по време на срещата. Мисля, че се случи по време на корнер или около корнера, но нямам никаква информация за това“.

Междувременно стана ясно, че двама привърженици на Тотнъм са били арестувани във връзка с инцидента с германския национал. „Шпорите“ заявиха, че ще работят с Челси, за да преразгледат кадрите и да предприемат необходимите мерки.