Мениджърът на Челси Маурицио Сари призна, че наставникът на предстоящия противник Фулъм - Клаудио Раниери, е един от хората, които са го вдъхновили да се захване с треньорството. 

Двата тима ще се изправят един срещу друг в лондонското дерби през уикенда, а "сините" са абсолютни фаворити за трите точки, но все пак не трябва да се забравя факта, че Клаудио е човек на чудесата и именно той изведе преди няколко години Лестър до сензационния триумф във Висшата лига.

"Приятел е много голяма дума, но много харесвам Клаудио. Преди 20 години го посетих във Флоренция. Мисля, че той не си спомня за тази среща, но тя беше много важна за мен", обяви Сари на пресконференцията преди мача. 

"Преди около 40 дни той дойде на наша тренировка и я изгледа. Говори както с мен, така и с Джанфранко Дзола. Дали Раниери е вдъхновение за мен? Да, разбира се. Мисля, че неговите отбори са изключително добри в дефанзивен план и много опасни на контраатака. Такъв отбор бе и Лестър, докато той им бе мениджър".

"Аз имам предимство, тъй като той е видял само две от моите тренировки, а преди 20 години, аз изгледах цели 40-45 от неговите (смее се)".