Мениджърът на Челси Антонио Конте призна, че има реална опасност "сините" от Лондон останат без визи за Шампионска лига през следващия сезон. 

"Трябва да сме разстроени от финалния резултат в мача с Юнайтед. Мисля, че имахме добра възможност да вземем три точки срещу конкурент в борбата за място в зона Шампионска лига, но в крайна сметка говорим за поредна загуба.

В ситуации, в които откриваш резултата, ти трябва да контролираш играта. За сметка на своя опит и зрелост, ти трябва да доведеш мача до победа.

Не знам, дали ще завършим в топ 4, но вероятността да не попаднем там е много голяма. В това първенство не е лесно да попаднеш в зоната на Шампионска лига.

Това е единственото място, в която шест отбора се сражават за титлата и за попадане в турнира на богатите. Само в тази страна има такава конкуренция, което значи, че има и риск, за да останем без Шампионска лига", каза Конте.

Поражението с 2:1 от Манчестър Юнайтед в неделя изхвърли действащия шампион зад пределите на топ 4 на Висшата лига. Ако хората на Конте претърпят поражение и от Манчестър Сити през следващия уикенд, тяхното изоставане от зоната на Шампионска лига ще се увеличи.