Еден Азар осигури още време на Антонио Конте, след като вкара на два пъти, а Челси срази Уест Бромич с 3:0 и се върна на победния път след двете поредни поражения. 
 
Белгиецът бе в основата успеха, който върна Сините в Топ 4, след като те вече имат 53 точки, но със сигурност мястото на отбора сред лидерите изобщо не е гарантирано. Албиън остава последен с 20 точки. 
 
Дроздовете обаче имаха своите моменти, особено в началните минути и можеха да направят живота на лондончани доста труден. Класата на домакините в крайна сметка си каза думата, но отново се видя, че нещата в отбора не са особено розови. 

В състава на Челси Оливие Жиру бе титуляр за първи път, но голямата новина бе, че Алваро Мората бе на пейката. Конте направи 4 промени от зпололучния мач с Уотфорд, като в защита стартираха Рюдигер и Кристенсен на местата на Луис и Кейхил, а бразилецът дори не бе в групата. За гостите се завърна Джони Еванс, а съставът бе доста офанзивен с Рондон и Стъридж в атака. 

 
Още в самото начало обаче, Стъридж получи контузия и трябваше да бъде заменен. Влезлият на негово място Джей Родригес бе близо да се превърне в герой още с първото си докосване, но от добра позиция стреля покрай вратата. В ситуацията обаче, сякаш бе препънат и от Фабрегас, но реферът замълча. Малко след това Рондон стреля с глава встрани след отлично центриране на Мат Филипс. 
 
Челси имаше инициативата, но положенията бяха за Дроздовете и в 11-ата минута Родригес пак пропусна. Моузес сбърка, връщайки топката назад и на практика изведе нападателя в чиста позиция. Той обаче избърза с удара и прати топката покрай целта, вместа да напредне и тогава да стреля. Огромен пропуск!
 
Челси стигна до положение в 18-ата минута, когато Аспиликуета подаде отлично отдясно и на далечната греда Дзапакоста се измъкна и засече, но Бен Фостър успя да го затвори и спаси. 
 
В 20-ата минута дойде и много сериозен пропуск на Жиру, който остана абсолютно сам на 10-11 метра от вратата след  страхотен пак на Азар, но стреля слабо и Фостър успя да спаси с крак, а след това защитата на гостите изчисти. 
 
В 25-ата минута обаче, лондончани превърнаха доминацията си в гол. Отново Азар бе в основата на всичко, след като направи двойно с Жиру, французинът с отлично докосване му даде възможност да бие и белгиецът с остър шут стреля в долния десен ъгъл на вратата – 1:0. 
 
Голът успокои домакините, които продължиха да контролират ситуацията. В 35-ата минута Жиру не успя да намери топката след опит за атрактивен удар над глава. Французинът бе много деен, но в добавеното време на първата част получи някаква контузия, но все пак продължи и след паузата. 
 
В 57-ата минута Албиън пропусна на два пъти да изравни от отлични ситуации. Първо Рондон се пребори с Кристенсен след дълга топка, излезе сам срещу Куртоа и стреля, но с крак вратарят имаше късмет да избие. При последвали корнер Джони Еванс засече с глава, но неточно. 
 
Мората също се появи в игра, а малко след това лондончани си гарантираха успеха. В 63-ата минута Фабрегас опита пас към испанеца, получи се обаче рикошет и топката се оказа в Моузес, който от чиста позиция отбеляза. 
 
Няколко минути след това Азар увенча отличната си игра и с още един гол. Той се измъкна от защитник и след това от границата на наказателното поле стреля точно в близкия ъгъл. 
 
Мората също бе близо до гол в 78-ата минута, но Фостър спаси. Така или иначе обаче Сините постигнаха убедителна победа и понамалиха малко натиска върху Антонио Конте. 
 
Челси – Уест Бромич 3:0
 
1:0 Азар 25
2:0 Моузес 63
3:0 Азар 71
 
Челси: Куртоа, Аспиликуета, Рюдигер, Кристенсен (75 Кейхил), Моузес, Канте, Фабрегас, Дзапакоста, Педро (80 Уилиан), Жиру (61 Мората), Азар
Уест Бромич: Фостър, Доусън, Хегази, Еванс, Гибс, Бари, Криховяк, Филипс, Брънт (46 Бърк), Рондон, Стъридж (4 Стъридж)