Челси – Уест Бромич, мач от 27-ия кръг на Висшата лига, „Стамфорд Бридж“, 22,00 часа, съдия Лий Мейсън

Групата на Челси: Куртоа, Кабайеро, Рюдигер, Алонсо, Кейхил, Аспиликуета, Луис, Кристенсен, Дзапакоста, Дринкуотър, Фабрегас, Канте, Баркли, Педро, Моузес, Уилиан, Азар, Жиру

Наказан: Бакайоко
Контузени: Мората
Под въпрос: Кристенсен

Групата на Уест Бромич: Фостър, Майхил, Ниом, Еванс, Макоули, Доусън, Хегази, Якоб, Филипс, Брънт, Маклийн, Бърк, Бари, Криховяк, Леко, Фийлд, Рондон, Родригес

Контузени: Ливърмор, Морисън, Шадли, Робсън-Кану

Прогноза

Антонио Конте ще очаква позитивен отговор от Челси, когато тимът му приеме последния Уест Бромич в последен мач от 27-ия кръг на Висшата лига. 

Двете поредни загуби на Сините, в които тимът допусна 7 гола, не само че застрашиха позицията на отбора в четворката, но и поставиха под сериозно напрежение италианския наставник, който не е губил 3 поредни мача в кариерата си от 2009-а, когато бе начело на Аталанта. 

Той твърди, че не се страхува от уволнение, а сблъсъкът с Албиън воже да се окаже точно лекарството, от което тимът му има нужда. Под негово ръководство спечели и трите си мача до момента срещу Дроздовете, без да получи гол в тях, което е добра новина. 

Оливие Жиру се очаква да получи първи мач като титуляр при продължаващото отсъствие на Алваро Мората. Темуе Бакайоко е наказан, така че Дани Дринкуотър или Рос Баркли могат да получат титулярна позиция. 

Гостите идват в лошо състояние и със сериозни опасения от изпадане и само 3 победи на сметката си. Като се добави, че не са печелили в Западен Лондон от 1983-а година, вече в 16 мача, нямат успех навън в Лигата от първия кръг (12 мача) определено изглеждат като обречени. 

Домакините няма как да си позволят нов провал, защото това би било истинска катастрофа. Първият мач с Барселона не е далеч, така че Сините ще се стремят към победа с възможно повече голове, за да си върнат самочувствието и предвид състоянието, в което се намира Уест Бромич е много вероятно да я постигнат. 

Резултат: Челси – Уест Бромич 4:0