Челси постигна десетата си поредна победа във Висшата лига, след като се наложи с 1:0 при визитата си на последния Съндърланд. 

Сеск Фабрегас отбеляза ключовия гол в едва третия си мач като титуляр за сезона в първенството и напълно оправда доверието на Антонио Конте. 

Сините доминираха, но не успяха да стигнат до втори гол и можеха да бъдат наказани, но вратарят Тибо Куртоа се отчете с две ключови спасявания. 

Така Челси крачи уверено към титлата и вече има 40 точки, с 6 повече от Ливърпул и Арсенал. Съндърланд остава последен само с 11. 


Както се очакваше Еден Азар липсваше за Челси, като бе заменен от Уилиан. Другата промяна бе Фабрегас за Неманя Матич. Дейвид Мойс направи 4 промени за Съндърланд, като започна с петима в отбрана. 

Още от началото гостите установиха контрол върху топката, а домакините показаха намеренията си да играят на контра, като при една ситуация Били Джоунс се включи напред, но диагоналният му удар не бе точен. 

Гостите обаче се затрудняваха да създават добри положения, въпреки доминацията си. Няколкото корнера и центрирания не носеха нищо. При една ситуация в средата на първата част Алонсо подаде отлично отляво, но от чиста позиция Диего Коста стреля много неточно. 

Давид Луис стреля от свободен удар, при който след рикошет Пикфорд улови, за да се стигне и до 40-ата минута, в която гостите поведоха. Отнета топка в центъра хвана отбраната на домакините неподготвена, създаде се ситуация четирима на трима, Фабрегас подаде на Уилиан, който му върна и малко пред наказателното поле испанецът стреля точно по земя, за да открие. 

В последните секунди Коста спечели свободен удар на отлична позиция, но изстрелът на Уилиан профуча над вратата и в крайна сметка паузата дойде при аванс от един гол за Челси. 

Втората част започна с чисто положение за домакините. Джърмейн Дефо подаде вдясно към свободни Янузай, който леко вдясно на Куртоа стреля остро в близкия ъгъл, но белгиецът отлично отрази с крак. 

Гостите отговориха с греда на Уилиан, след като при удара му се получи и рикошет. Гостите продължиха да доминират, но мачът стана по-бърз и по-остър. Пак бразилецът излезе на добра позиция, но изстрелът му не бе точен. 

Челси не можеше да стигне до решаващ втори гол и това държеше Съндърланд в мача. Фабрегас също пропусна, когато бе изведен в наказателното поле, но от въздуха прати топката много встрани. 

Дълбоко в добавеното време Моузес извърши ненужно нарушение и това можеше да струва скъпо на Челси. След свободния удар топката не бе изчистена добре, тя попадна във Ван Анхолт на границата на наказателното поле, той елиминира съперник и с левия крак стреля много опасно, но Куртоа отново бе на мястото си, за да избие и да гарантира важната победа. 

Съндърланд – Челси    0:1

0:1    Фабрегас 40

Съндърланд: Пикфорд, Джоунс (59 Лав), Коне, Джилободжи, О’Шей, Ван Аанхолт, Кирхоф (57 Ларсон), Денайър, Борини (82 Хазри), Янузай, Дефо
Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Моузес (93 Иванович), Канте, Фабрегас, Алонсо, Уилиан (89 Чалоба), Педро (76 Матич), Коста