Челси - Тотнъм, среща от 13-ия кръг на Висшата лига, стадион "Стамфорд Бридж", 19:30 часа българско време.

 Следи мача ТУК

Вероятните състави на двата тима: 

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Луис, Кейхил, Матич, Канте, Алонсо, Моузес, Азар, Педро, Коста

Тотнъм: Лорис, Вимер, Диър, Уолкър, Вертонген, Уаняма, Али, Дембеле, Сон, Ериксен, Кейн

Прогноза на Gol.bg:  Oчертава се едно доста интересно лондонско дерби между два силни отбора. В подобни мачове моментната форма няма никакво значение, но в случая може да се каже, че Челси е абсолютен фаворит. 

"Сините" са във фантастична серия от шест поредни победи във Висшата лига, като в този брой срещи тимът дори не е допуснал попадение във вратата си. След прекрасните резултати от последните седмици тимът закономерно оглави и класирането.

"Спърс" пък има само една единствена победа за последните си пет мача от английския елит и отборът вече изпадна от топ 4, макар че само точка го дели с 4-ия в таблицата Арсенал. 

Домакините ще бъдат без контузените Микел, Зума, Ван Гинкел и Тери за днешния сблъсък, докато гостите ще са без контузените Алдервейрелд, Дейвис и Ламела, както и без наказания Роуз. 

В исторически план Челси е спечелил повече мачове срещу Тотнъм във Висшата лига отколкото срещу който и да е друг отбор в английския елит. Тимът има 25 успеха. 

От друга страна Спърс няма нито една победа в последните си 29 визити на "Стамфорд Бридж" и в тях отборът е инкасирал цели 18 загуби. Последният успех на "Шпорите" при гостуване на този противник датира от 1990 година. 

Нашата прогноза за този мач е успех с 2:1 за домакините.

Резултат: Челси - Тотнъм 2:1