Челси официално привлече една от звездните на английския шампион Лестър – Н’Голо Канте.

Френският национал подписа договор с лондончани са пет сезона, но трансферната сума не се споменава. Предполага се, че тя е около 32 милиона паунда. "Много съм щастлив, че ще играя в един от най-големите отбори в Европа. Това е сбъдната мечта за мен", бяха първите думи на Канте.

"Антонио Конте е брилянтен треньор и възможността да работя с него е уникална. Първият ми сезон в Англия беше много специален, станах шампион с Лестър и сега искам да продължа приказката си с Челси. Очаквам с нетърпение да се срещна с новите си съотборници и да помогна на отбора да постигне много успехи", добави 25-годишноият халф.

Техническият директор на "сините" Майкъл Еманело добави: "Фантастично е, че подписахме с Канте в навечерието на сезона. Щастливи сме, че имаме толкова талантлив играч. Той е идеален от гледна точка на философията на Антонио Конте. За неговата възраст вече има богат опит и без съмнения с изключителните си качества, ще е отлична придобивка", заяви един от шефовете на "Стамфорд Бридж".

През миналия сезон Канте изигра 37 мача за Лестър и беше ключова фигура в състава на "лисиците" към сензационната титла. Той попадна и в идеалния отбор на Висшата лига и се очаква да се присъедини към лагера на Челси за началото на американското турне на "сините".

Канте е второто ново попълнение на лондончани след белгийския национален нападател Миши Бачуай, който беше привлечен от Олимпик Марсилия.