Саутхямптън - Челси - мач от 27-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Сейнт Мери", 17:00 часа българско време

Вероятен състав на Саутхямптън: Форстър, Ван Дайк, Фонт, Йошида, Соарес, Дейвис, Ромеу, Класи, Лонг, Мане

Резерви: Стекеленбург, Мартина, Таргет, Тадич, Уорд-Праус, Остинм Пеле, Рийд

Контузени: Родгригес, Гардош

Наказан: Уаняма

Вероятен състав на Челси: Куртоа, Иванович, Кейхил, Рахман, Аспиликуета, Матич, Фабрегас, Вилиан, Оскар, Азар, Коща

Резерви: Бегович, Миазга, Микел, Кенеди, Траоре, Педро, Реми

Контузени: Зума, Тери, Фалкао

Накзани: няма

Прогнозата на Gol.bg:

Саутхямптън се намира в невероятна форма и диша във врата на Манчестър Юнайтед в зоната на Европа. Тимът на Роналд Куман няма допуснат гол вече 9 часа 14 минути. В тези последни шест мача бяха постигнати 5 победи, като само Арсенал си тръгна с точка от "Сейнт Мери".

Сериозна липса в състава ще бъде Уаняма, който е наказан за натрупани жълти картони. Куман обаче има избор на пейката, като само Родригес и Гардош са контузените.

В момента Челси държи серията от най-много мачове без загуба във Висшата лига. Лондончани не са губили от 10 мача насам (4 победи и 6 равенства). Гус Хидинг има проблеми в защита за този мач.

След тежката контузия на Курт Зума, травма получи и капитанът Джон Тери, който отпада за гостуването на "Сейнт Мери". Така двойка в отбраната ще бъдат Баба Рахман и Гари Кейхил.

Едва ли могат да се правят някакви големи изводи за възход в Челси от гръмката победа за ФА Къп над юношите на Манчестър Сити. Лондончани ще имат много тежък мач и трябва да направят нещо впечатляващи, за да вземат победата при гостуването на коравия Саутхямптън.

Резултат: 1:1