Челси взе глътка въздух в ужасяващия досега сезон с победа срещу един от претендентите за титлата Арсенал. Диего Коща донесе успеха на сините в лондонското дерби с гол в 23 минута, а Сеск Фабрегас бе избран за играч на мача. Това са двамата на „Стамфорд Бридж”, за които се говореше, че са водачи на бунта срещу Жозе Моуриньо, довел до уволняване на португалския мениджър в края на миналата година.

40 дни по-късно Челси изглежда доста по-добре на терена и все още няма загуба (4 победи и 4 равенства) под ръководството на Гуус Хидинг. „Дейли Мейл” разглежда под лупа как се е променила играта на тарторите в Челси, които по-рано този сезон докараха шампиона близо до изпадащите.

Диего Коща

Нападателят вкара 6 гола в 7 мача, откакто Жозе напусна „Стамфорд Бридж”. По времето на португалеца пък имаше само 4 попадения за цели 17 двубоя. Срещу Арсенал Коща показа някогашния си образ, с който може да взриви Висшата лига. Видяхме онзи дразнител, който не дава мира на защитниците, истинския лидер в атака и най-важното - умението му да бележи голове.

Сеск Фабрегас

Халфът бе нарочен като главен виновник за провала на Жозе Муриньо. Отнесе доста освирквания от трибуните на Стамфорд Бридж в разгара на скандалите в Челси. В момента испанската обаче звезда се чувства в най-силната си форма през последните 12 месеца. Според статистиката Сеск има средно 72 паса на мача през сезона, докато например плеймейкърът на Арсенал Месут Йозил е само с 56.

Еден Азар

За него е по-трудно да се прецени доколко се е променил, тъй като доскоро лекува контузия в слабините. Азар обаче се включи прилично при успеха над Арсенал. Футболист номер 1 във Висшата лига за миналата година изстрада най-много от всички герои на Челси, спечелили титлата предишния сезон. Доскоро при Жозе белгийският ас изглеждаше абсолютно безличен на левия фланг. Още е рано обаче да се каже дали ще го бъде при Хидинг.

Бранислав Иванович

За сръбския защитник се знае, че изпитва трудности с пробивите по фланга. Той бе може би най-критикуваният в защита при Жозе. Неговата форма обаче се подобри частично още преди напускането на Моуриньо. Периодът извън терена през октомври и ноември заради разтежение му е подействал добре, за да си даде сметка за играта. Все още има недостатъци в представянето, от които се възползва и Уолкът в лондонското дерби. Иванович обаче асистира за победния гол на Коща, а без малко самият той да вкара, но ударът му с глава бе избит от голлинията. Наскоро сърбинът се уреди и с нов договор в Челси.

Неманя Матич

За него може да се каже, че вдигна нивото при Хидинг, но все още е сянка на истинския си облик. Когато Челси падаше 0:2 от Евертън (3:3), изглеждаше, че с Матич и Оби Микел няма да станат нещата в халфовата линия. Срещу Арсенал се видя значително подобрение. Матич обаче има доста да гони високия си стандарт на игра от миналия сезон.

Класиране във Висшата лига след уволнението на Моуриньо (7 кръга):

1. (4) Тотнъм 16 т. +10
2. (13) Челси 13 т. +6
3. (2) Манчестър Сити 12 т. +7
4. (8) Саутхямптън 12 т. +6
5. (6) Уест Хям    12 т. +4
6. (1) Лестър 12 т. +4