Треньорът на Интер – Роберто Манчини, е сред потенциалните заместници на Жозе Моуриньо в Челси. С тази новина гръмна авторитетното италианско издание Corriere della Sera.

Според информациите, 50-годишният тактик, който е на път да изкара "нерадзурите" от няколкогодишната криза, е сред приоритетните цели на лондончани за нов мениджър. Не е ясно обаче дали Манчини ще се съгласи да загърби проекта си на "Джузепе Меаца" и да поеме раздирания от проблеми отбор на Челси.

Манчини има опит в английската Висша лига. Той води Манчестър Сити в периода 2009 – 2013 година, като спечели първенството през 2012, година по-рано триумфира във ФА Къп, а във визитката му има и Къмюнити Шийлд. През лятото пък се появиха информации, че "гражданите" искат да върнат Манчини на "Етихад" като спортен директор.

Селекционерът на Италия – Антонио Конте, също е сред потенциалните заместници на Моуриньо. Другите спрягани имена са тези на Карло Анчелоти, Гуус Хидинк и Брендън Роджърс.

Бъдещето на Специалния е неясно заради трагичното начало на сезона за Челси. След 11 кръга, "сините" са на 15-то място в класирането с едва 11 точки, на 4 от зоната на изпадащите.