Евертън - Челси, среща от 5-ия кръг на английската Висша лига, стадион "Гудисън Парк", 14:45 часа българско време.

Групата на Челси: 

Вратари: Бегович, Блекмен

Защитници: Иванович, Рахман, Зума, Кейхил, Аспиликуета, Джилободжи, Тери

Полузащитници: Матич, Микел, Уилиан, Рамирес, Фабрегас, Лофтъс-Чийк, Азар

Нападатели: Коста, Фалкао, Реми, Кенеди, Педро

Koнтузени: Куртоа, Оскар

Прогноза на Gol.bg:
Гостите ще търсят победа на всяка цена, за да могат да се изкачат нагоре в класирането, тъй като отборът в момента тъне в пълна посредственост след неубедителния старт на сезона.

Куртоа се контузи тежко и ще отсъства доста време от игра, а на негово място под рамката на вратата ще застане Бегович, а пък Блакмен ще седне на резервната скамейка в ролята на подгласник.

Оскар все още не е достигнал оптимална физическа форма и ще отсъства още няколко дни от игра. Той имаше травма в коляното, която лекува успешно в момента.

Капитанът Тери обаче е на линия след единия мач наказания, който изтърпя, а Папи Джилободжи попадна в групата на тима, след като бе привлечен от Нант, но ще седне на пейката първоначално.

За домакините кадровите проблеми са изключително сериозни и Роберто Мартинес няма да може да разчита на доста от своите футболисти.

Клевърли, Бейнс, Хибърт и Пиенаар са твърдо аут заради контузии, докато Овиедо също вероятно няма да играе, макар и да има малък шанс да се появи на терена. 

Формата на домакините от началото на сезона не е никак лоша и те имат 1 победа, 2 ремита и 1 загуба за първите си четири мача от кампанията, докато гостите от Лондон постигнаха 1 победа, врътнаха 1 реми и допуснаха 2 загуби за същия брой срещи и в момента са 13-и в класирането.

В последните пет преки мача между двата отбора Челси има 4 победи и 1 загуба, като тимът от Лондон е в серия от 3 поредни успеха над този противник.

На родна земя Евертън е успял да загуби само два от последните си седем сблъсъка срещу Челси, макар и тези загуби да дойдоха в два от последните три мача на "Гудисън Парк". Отборът иначе има 4 успеха и 1 реми в останалите 5 срещи. 

Освен това е интересно да се отбележи, че ако в този мач Евертън не успее да се разпише, тогава тимът за пръв път от 2006 година няма да има отбелязан гол в 3 поредни срещи от Висшата лига.

Нашата прогноза е успех за гостите с 0:2.

Резултат: Евертън - Челси 0:2