Нюкасъл шокира неприятно Челси и стигна до успех с 2:1 на своя "Сейнт Джеймсис Парк" в среща от 15-ия кръг на Висшата лига.

Попаденията  за "Свраките" бяха дело на Папис Сисе в 57-ата минута и 78-ата минути на срещата. Той влезе като резерва, но въпреки това се представи прекрасно със задачите си на терена и се превърна в герой за тима си. Дидие Дрогба вкара почетното попадение за лондончани в 83-ата минута.

Гостите нацелиха и страничната греда чрез Азар, когато губеха с едно попадение. Домакините пък доиграха мача с човек по-малко, след като Стивън Тейлър фаулира грубо Андре Шюрле и бе изгонен след втори жълт и червен картон в 80-ата минута.

Така серията от лондончани без загубени мачове през този сезон практически бе прекъсната.

Въпреки поражението Челси е лидер с 36 точки, докато Нюкасъл е на 6-ата позиция с 23 точки.

С това поражение "Сините" изпуснаха да подобрят клубния си рекорд за най-много поредни мачове без загуба. Преди този мач отборът бе в серия от 23 мача без загуба, като отборът на два пъти е записвал такова постижение. 



Срещата започна много активно за лондончани и те притиснаха противника още от първата минута, но в началото така и не успяха да стигнат до голови положения.

В 10-ата минута Вилян отправи много силен удар от границата на наказателното поле, който обаче премина на сантиметри покрай страничната греда.

Три минути след това Кабеля центрира в наказателното поле на Челси много остро, но Куртоа изпревари Амеоби за топката.

В ответната атака Азар направи фантастичен пробив и премина през няколко противникови играчи, след което достигна до границата на наказателното поле и отправи много разочароващ удар.

В 16-ата минута пък Кейхил засече с глава центриране от корнер, но топката премина над вратата

Четири минути след това Вилян имаше прекрасна възможност за попадение и от границата на наказателно поле само сантиметри го разделиха да реализира. Ударът му премина покрай страничната греда, но бе много близо да влезе във вратата.

Гостите продължиха с добрите възможности. Вилян намери Оскар на точката за дузпата, след което ударът на бразилеца бе блокиран. Топката обаче попадна в Фабрегас, който стреля покрай вратата.

В 26-ата минута и Диего Коста имаше шанс пред себе си да реализира, но неговият удар мина покрай вратата. За кой ли път Челси отправи неточен удар.

Десетина минути след това Перес намери перфектно Колбак в наказателното поле, след което последният от близка дистанция стреля, но Куртоа по фантастичен начин спаси топката. Това бе и най-доброто положение за Нюкасъл от началото на мача.

Постепенно Нюкасъл увеличи много оборотите и затрудни максимално противника към края на полувремето.

В 38-ата минута Колбак отправи много мощен удар, който не намери очертанията на вратата.

Три минути след това Вилян прати топката право в ръцете на противниковия страж, а в ответната атака Перес отправи мощен удар, който обаче бе блокиран.

В самия край на полувремето Оскар изпробва да вкара с ефектна задна ножица, но не му достигна точност.

След почивката лондончани създадоха три ситуации в рамките на 3-4 минути.

При първата стражът на Нюкасъл изби остро центриране на Оскар, а след това Тейлър изчисти кълбото пред голлинията преди да се стигне до удара с глава на Коста, който не попадна в целта.

В 56-ата минута Микел имаше страхотна възможност пред себе си. След центриране на Фабрегас футболист на Нюкасъл се размина с топката и нигериецът игра с глава в малкото наказателно поле, като бе непокрит и на чудесна позиция, но прати кълбото много в аут.

Минута след това след прекрасна атака Нюкасъл стигна до попадение с което откри резултата.

Сисоко центрира ниско в наказателното поле, а Кейхил опита да спре топката, но тя просто се отби в тялото му. В крайна сметка кълбото достигна до Сисе в малкия пеналт и сенегалецът с крак засече топката в мрежата.

В 60-ата минута Нюкасъл направи огромен пропуск. Сисоко от един метър не успя да прати топката във вратата с глава, но до него в ситуацията бяха Микел и Тери и той дори си удари главата с тази на противниковия бранител.

Челси пропусна да изравни резутата, но няколко минути след това много мощен удар на Шюрле бе уловен от Олнуик.

Лондончани натиснаха много противника през следващите минути, но така и не създаваха достатъчно опасни голови положения.

Янмаар се наложи да чисти топката на далечната греда в 72-ата минута след поредната атака на противника.

Три минути след това Сисоко и Сисе направиха хубава комбинация, но французинът обърка паса в последния момент. Така гостите изпуснаха още един шанс да стигнат до втори гол.

В 77-ата минута Азар имаше брилянтен шанс да стигне до изравнително попадение за отбора си, но ударът му срещна страничната греда. Точно минута след това Нюкасъл стигна до втори гол и тотално съсипа гостите. Сисоко достигна до наказателното поле и излезе сам срещу Куртоа но се засуети и отклони топката към Сисе. Сенегалецът пък от близка дистанция вкара в опразнения ъгъл.

В 80-ата минута Стивън Тейлър бе изгонен след втори жълт и червен картон, след като влезе много грубо срещу Шюрле. Три минути след това Дрогба засече прекрасно центриране на Фабрегас с глава пред малкото наказателно поле и намали резултата.

В 88-ата минута Коста можеше да изравни, но силният му удар от границата на наказателното поле бе със сетни сили избит от стража на противника. Минута след това Фелипе Луис отправи страховит удар от дистанция, но отново стражът на Нюкасъл бе на мястото си.

Две минути след това Колбак изчисти на метър пред голлинията, след като Янмаат направи груба грешка и прати топката към Дрогба. В третата минута на продължението Тери засече с глава хубаво центриране, но топката мина на сантиметри покрай страничната греда. Иванович пък пробва много силен удар от дистанция, който обаче бе и също толкова неточен.

НЮКАСЪЛ - ЧЕЛСИ 2:1
1:0 Сисе 57'
2:0 Сисе 78'
2:1 Дрогба 83'

НЮКАСЪЛ: Елиът (46 - Олнуик), Колочини, Тейлър, Янмаат, Дъмет, Тиоте, Сисоко, Колбак, Кабеля (53 - Сисе), Амеоби (87 - Уилямсън), Перес 

ЧЕЛСИ: Куртоа, Тери, Кейхил, Иванович, Аспиликуета (67 - Фелипе Луис), Фабрегас, Микел, Вилян (67 - Дрогба), Азар, Оскар (61 - Шюрле), Диего Коста