1. Моуриньо беше прав да заложи на Куртоа

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо реши, че е дошъл моментът Тибо Куртоа да измести Петър Чех от вратата на сините. До момента изглежда, че португалецът е бил прав. Белгийският страж направи няколко важни спасявания, преди Челси да сломи съпротивата на Лестър и да спечели с 2:0.

Откакто дойде на "Стамфорд Бридж", Петър Чех не е допуснал почти никакви грешки. Но както каза ченгето в "Умирай трудно 2", в момента Чех е погрешният човек на погрешното място.

Ще остане ли чешкият вратар в Челси, за да гледа от пейката как по-младият му конкурент върши онова, което самият той правеше в последните 10 години?

Ще бъде интересно да проследим какво ще стане в последната седмица на трансферния прозорец. Дали Чех няма да се озове под наем, да кажем, в Атлетико (Мадрид)? И по-странни неща са се случвали във футбола.

2. Диего Коща ще вкара над 30 гола този сезон

Нападател, който не върши кой знае какво на терена, но вкарва гол в повечето мачове. Това е кратко описание на представянето на Диего Коща срещу Лисиците. А подобно резюме би направило чест на всеки добър нападател.

В Испания стрелецът заби 27 попадения в първенството през миналия сезон. Кариерата си в Челси той започна с два гола в два мача. Вероятността да се разпише над 30 пъти до края на шампионата изглежда голяма, стига да не му попречи някоя контузия.

3. Защитата на Арсенал дреме

Няма нищо по-предсказуемо от все по-бозавата кампания "Кофа с лед", като се изключи това, че Арсенал продължава да пуска голове заради слаба игра в отбрана.

Време е да дадем по някой паунд за благотворителност и да сложим край на "Ледената кофа", признавайки, че в нея няма нищо забавно. Също така, време е Арсен Венгер да оправи проблемите в центъра на защитата на Топчиите.

Първият допуснат от лондончани гол на "Гудисън Парк" падна, защото Гарет Бари получи цялата свобода на света, а Шимъс Колмън се промъкна зад отбраната напълно необезпокояван.

Арсенал не може да разчита тийнеджърът Калъм Чеймбърс да закърпи ситуацията. Не изглежда особено вероятно и Пер Мертезакер да преодолее слабостите си, които си проличаха толкова ясно през миналия сезон.

Венгер задължително трябва да привлече нов централен бранител до края на месеца. Изглежда сме обречени да слушаме този рефрен всяка година в края на август.

"Евроспорт"