Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че съставът му не е перфектен, но въпреки това той е много доволен от играчите, с които разполага.

През миналия сезон португалецът нямаше възможност да направи желаните от него трансфери, но през зимата се подсили с искания от него дефанзивен халф в лицето на Неманя Матич, а през това лято взе така чаканият нападател Диего Коста.

Освен това на "Стамфорд Бридж" дойдоха Сеск Фабрегас и Филипе Луис и Моуриньо не скри задоволството си от селекцията.

"Не мисля, че отборът е перфектен, всеки отбор може да бъде по-добър", коментира Жозе Моуриньо на пресконференция вчера.

"Няма мениджър по света, който да каже, че неговият състав е перфектен и той не може да го подобри в определени позиции. Казвам, че много харесвам състава".

"Фантастично е, защото отборът ми даде трите цели, които исках - ляв бек, полузащитник и нападател. Всъщност, те ми дадоха двама нападатели, защото Дидие също се завърна".

"Така че  Имаме състава, който искаме да имаме. Не казвам, че е перфектен, не казвам, че е най-добрият. Казваме, че много харесваме състава".

"Това е състав за утре и за следващия сезон. Но също така състав с големи възможности за следващите 5-10 години с толкова много млади хора".

"Купихме трима играчи в лицето на Филипе, Диего и Фабрегас - и тримата в най-добрата фаза за футболист - между 25 и 30 години. Те са трима опитни играчи с качества да подобрят веднага състава ни".

"Миналия сезон бе различно, защото купихме играчи като Мохамед Салах и Андре Шюрле - хора, които имат нужда от време. Сега взехме и хора като Курт Зума, но тези играчи - Сеск, Коста и Луис са готови".

Моуриньо отхвърли и спекулациите относно привличането на Мехди Бенатиа от Рома.

"Нямахме интерес. Имаме Тери, Кейхил, Иванович и Зума. Освен това искаме постепенно да направим Андреас Кристенсен част от състава. Той тренира с нас всеки ден, играе по няколко минути, когато е възможно, играе с младежкия отбор и тренира с нас.

Същевременно обаче португалецът призна, че ще трябва да се раздели с поне един играч до края на трансферния прозорец.

"Имаме да разрешим един проблем. Имаме един чуждестранен играч в повече. А Виктор Моузес не се счита за чуждестранен играч. Неговата позиция е на крилото, а там имаме много възможности".

"Там имаме Азар, Вилиан, Салах и Шюрле. Но Моузес не е чуждестранен играч и трябва един такъв да напусне. Така че до края на месеца трябва да направим решение".

"Виктор също е въвлечен в процеса. Може да остане, може да напусне. Но той се счита за английски футболист и това трябва да се анализира също".