Манчестър Сити официално обяви привличането на Франк Лампард под наем до края на календарната година.

Преди няколко дни бившият халф на Челси бе представен официално като четвъртото попълнение на новосформирания отбор от американската лига Ню Йорк Сити.

Собственик на американския тим е Шейх Мансур, който притежава и Манчестър Сити. Ню Йорк Сити пък ще се включи в МСЛ едва от новия шампионат, който започва през пролетта на 2015 година. Така бе решено Лампард  да премине под наем при "гражданите".

Той ще взема фланелката с номер 18 и ще бъде на разположение да играе във всичките турнири, включително и в Шампионската Лига.

"Да се присъединя към Манчестър Сити е фантастична възможност за мен да продължа да тренирам и да играя на топ ниво и да съм сигурен, че ще съм в топ кондиция за Ню Йорк Сити", коментира Лампард пред официалния сайт на небесносините.

"Последните няколко дни след представянето ми в Бруклин бяха невероятни за мен. И всеки, свързан с двата клуба, бе фантастичен към мен. Това е нова глава в кариерата ми и аз съм развълнуван за преживяването".

"Срещнах се с Мануел и някои от играчите в Ню Йорк и гледам с нетърпение да започна тренировки и да допринеса към Манчестър Сити преди преминаването ми в Ню Йорк".

Мениджърът Мануел Пелегрини, който пръв разкри новината за идването на Лампард, също изрази задоволството си.

"Франк е полузащитник от световна класа и това е възможност, която пасва перфектно на всеки - играчът, Манчестър Сити и Ню Йорк Сити".

"Очаквам с нетърпение да работя с него и да го интегрирам в нашия състав. Ню Йорк направи фантастичен трансфер с привличането на Франк и аз съм много доволен, че ще мога да разполагам с него за първата половина от сезона и ще му помогна да се подготви за новото си начинание".