Пари Сен Жермен - Челси, първа 1/4-финална среща на Шампионската лига. Стадион "Парк де Пренс", 21.45 часа българско време.

 

Групата на ПСЖ:

Вратари: Сиригу, Дюшез, Маинган

Защитници: Ван дер Вил, Силва, Максуел, Дине, Маркиньос, Алекс, Кингсли, Жайле

Полузащитници: Верати, Лукас, Пасторе, Менес, Мота, Рабио, Коман, Матуиди, Камара

Нападатели: Ибрахимович, Лавеци, Онженда, Кавани

 

Групата на Челси:

Вратари: Чех, Шварцер

Защитници: Коул, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Луис, Аке, Калас

Полузащитници: Лампард, Рамиреш, Оскар, Микел, Шюрле, Азар, Вилиан

Нападатели: Торес, Ба, Ето'о

Контузен: Ван Гинкел

Извън групата: Салах и Матич

 

Прогноза на Gol.bg:

ПСЖ практически спечели титлата в първенството и усилията но отбора ще бъдат насочени изцяло към сблъсъците с Челси. При лондончани ситуацията е доста по-различна, защото те допуснаха изненадващо поражение от Кристъл Палас и слязоха от върха.

Парижани се намират в страхотна серия от девет поредни победи във всички турнири, допускайки само едно поражение в последните си 38 двубоя. Тимът разполага с атомния дует в атака, оформен от мощните нападатели Златан Ибрахимович и Единсон Кавани.

Ако френският тим успее да се класира напред, ще достигне полуфиналите в турнира за първи път от 19 години насам. Преди почти десет години Жозе Моуриньо постигна първата си победа начело на Челси в евротурнирите именно в Париж, побеждавайки ПСЖ с категоричното 3:0.

В редиците на лондончани има няколко въпросителни, които са свързани с контузени футболисти. До последно под въпрос ще бъдат Ашли Коул (болки в коляното) и Самуел Ето'о, който има мускулна контузия в бедрото. Челси няма право да използва Салах и Матич в надпреварата, защото те записаха участия в ШЛ този сезон, съответно с Базел и Бенфика.

В лагера на французите под въпрос ще бъдат Жереми Менес и Грегори ван дер Вил. Първият е болен, а холандецът има контузия в коляното, но по всяка вероятност ще вземат участие в срещата.

Очаква се двубоите между двата тима да бъдат изключително оспорвани. ПСЖ се намира в по-добра форма, а след миналогодишното си участие във финалната осмица на турнира отборът натрупа и самочувствие. Ще заложим на минимална домакинска победа, която ще съхрани интригата в сблъсъка.


Резултат:  ПСЖ - Челси  2:1