Двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне Евгения Медведева не може да участва в шоу програми заради проблеми със сърцето. Това разкри тя в собствено предаване в канала си в YouTube.

"През ноември имам ледено шоу и всъщност трябваше да изляза на леда, но лекарите ми забраниха, защото имам огромно количество камерни екстрасистоли", каза Медведева.

"Ситуацията наистина ме притеснява. Всъщност трябва да вземам огромен брой хапчета. В момента съм на лечение. Забраниха ми да излизам на леда с екстрасистоли, въпреки че е време да вляза във форма. Но няма да излизам на леда, защото трябва да се възстановя. Всички симптоми са на нервна основа, нещо се случва и тялото ти реагира. Поне знам, че всичко е наред, че нищо не заплашва живота ми. Много съм благодарна, но това, разбира се, изпитвам и паника", добави рускинята.

24-годишната Медведева е двукратна сребърна медалистка от Олимпийските игри през 2018 година и двукратна световна и европейска шампионка. Тя не е обявила оттеглянето си от спорта, но не се е състезавала професионално от сезон 2020/2021.