Българинът Красимир Анев се класира на 12-о място в масовия старт на 15 километра на Световното първенство по биатлон в германския зимен център Хохфилцен.
Анев преодоля трасето за 36:31.3 минути, след като допусна само една грешка при последната си четвърта стрелба от положение прав.
Другият българин Владимир Илиев се нареди на 20-а позиция с време 37:00.3 минути с три грешки, една при втората и две при четвъртата стрелба.
Представителят на домакините Зимон Шемп беше най-бърз и заслужи първа индивидуална световна титла в кариерата си.
28-годишният Шемп беше безгрешен на огневия рубеж и финишира за 35:38.3 минути.
Той взе второ злато в Хохфилцен, след като триумфира и със смесената щафета на Германия.
Втори на 9.0 секунди завърши Йоханес Тингес Бьо от Норвегия, който сгреши само един път при последната си стрелба.
Това е трето сребърно отличие за Бьо от шампионата след преследването и спринта.
Австриецът Зимон Едер заслужи бронза. Той не направи пропуск при стрелбата, но завърши на 10.1 секунди зад победителя.
Фаворитът Мартен Фуркад (Франция) остана пети и не успя да вземе отличие и от последната шеста дисциплина в първенството след титлата си в преследването, сребърните медали с щафетата и със смесената щафета на Франция и бронзовите отличия в спринта и индивидуалната надпревара.
Фуркад допусна две от трите си грешки в последната си трета стрелба и в крайна сметка завърши на 31.3 секунди зад Шемп.
Световният шампион в индивидуалния старт Лоуел Бейли (САЩ) завърши шести на 33.5 секунди с 20 от 20 свалени мишени.
Крайно класиране, масов старт на 15 километра:
1. Зимон Шемп (Германия) - 35:38.3 минути (0+0+0+0)
2. Йоханес Тингес Бьо (Норвегия) - на 9.0 секунди (0+0+0+1)
3. Зимон Едер (Австрия) - на 10.1 секунди (0+0+0+0)
4. Антон Шипулин (Русия) - на 25.3 секунди (0+1+1+0)
5. Мартен Фуркад (Франция) - на 31.3 секунди (1+0+0+2)
6. Лоуел Бейли (САЩ) - на 33.5 секунди (0+0+0+0)
- - -
12. КРАСИМИР АНЕВ (БЪЛГАРИЯ) - на 53.0 секунди (0+0+0+1)
20. ВЛАДИМИР ИЛИЕВ (БЪЛГАРИЯ) - на 1:21.9 минута (0+1+0+2)
Коментари
Напиши коментарНапиши коментар