Линдзи Вон спечели за четвърти път в своята кариера Световната купа по ски-алпийски дисциплини, като по този начин си върна трона в “Белия керван”, който миналата година й бе отмъкнат под носа от германката Мария Риш.

Днес американката триумфира в гигантския слалом, който се проведе в норвежкия зимен център Оре и на практика събра актив от 1 808 точки, който я прави недостижима на върха в генералното класиране преди финалите в Шладминг (Авс) идната седмица.

Вон имаше аванс от 7 стотни след първата част на състезанието, като във втория манш не само че успя да го съхрани, но с брилянтно спускане буквално отказа своите конкурентки пресичайки финалната линия с общо време от 2:28.00 мин.

Втора, но на близо половин секунда след чаровната американка, остана представителката на “скуадра адзура” Федерика Бриньоне, а едва трета се нареди олимпийската шампионка и водачка в подреждането за малкия кристален глобус Виктория Ребенсбург (Гер).

Другата седмица в австрийския зимен център Шладминг една от малкото въпросителни, които останаха при дамите е именно съдбата на титлата в гигантския слалом, където Вон и Ребенсбург ще имат възможността да решат спора помежду си.

Класиране гигантски слалом:

  име нац. време
1. Линдзи Вон САЩ 2:28.00
2. Федерика Бриньоне Ит  + 0.48
3. Вики Ребенсбург Гер  + 1.05
4. Теса Уорли Фр  + 1.38
4. Анна Фенингер Авс  + 1.38
6. Тина Мазе Слвн  + 1.59
7. Лиса Агерер Ит  + 1.72
8. Джули Манкузо САЩ  + 1.87
9. Анемон Мармотан Фр  + 2.17
10. Михаела Кирхгасер Авс  + 2.25