Шалке разби Кьолн с 3:0 в последния есенен кръг в Германия. Герой на мача бе отново Раул.

Той вкара и трите гола, записвайки втори хеттрик през този сезон. Общо 9 гола отбеляза Раул в Бундеслигата – на два пъти по три, веднъж два и още едно попадение.

Резултатът бе открит в 30-ата минута, когато след центриране на Ракитич Раул вкара гол с глава. След още двадесет минути след пас на Фарфан защитата на Кьолн не реагира добре и испанската звезда отбеляза второто попадение.

После Хунтелаар можеше да направи победата класическа, но днес само Раул вкарваше головете. Три минути преди края той оформи, отново с глава, своя хеттрик.

С победата си Шалке събра 22 точки, които отреждат десето място в есенното класиране на отбора на Феликс Магат. През пролетта предстоят и мачове в Шампионската лига.

"Щастлив съм, че дойдох в Шалке и че промяната от Реал тук мина толкова гладко. Тук имам много силен треньор, който ми се доверява", радваше се Раул след мача и прибра топката.

"Раул е нашият най-важен играч - не само на терена, но и извън него. Днес той тича много, дори прекалено", коментира Магат.