Два гола аванс пропиля Волфсбург срещу Шалке и накрая трепери за хикса в мач, завършил 2:2. Изравнителният гол отбеляза Хунтелаар с ръка. С точката двата отбора не подобриха лошото си класиране.

Треньорите Стив Макларън и Феликс Магат можеха да разчитат на звездните си нападения – Диего и Джеко за Волфсбург, и Раул и Хунтелаар за Шалке. При завръщането си във Волфсбург, където стана шампион, Магат искаше само победата, която да изкара отбора му над чертата.

Но домакините, които направиха богата селекция лятото, но мижитуркат на 12-то място, искаха същото. С тях бе и статистиката от три поредни победи над днешния им противник.

Още в 11-ата минута Волфсбург потвърди тенденцията, когато Шефер центрира остро, а Графите с глава откри резултата. След това домакините доминираха, Джеко и Графите пропуснаха да удвоят.

В 33-ата минута обаче и това стана – отново след асистенция на Шефер Джеко успя да прати все пак топката зад голлинията, въпреки че не я намери както трябва.

До почивката Шалке успя обаче да върне един гол, когато в 39-ата минута Еду материализира хубава акция на Раул и Фарфан – 2:1.

През втората част напрежението пред двете врати продължи да се покачва. Първо Джеко отблизо уцели съотборника си Графите вместо вратата. В 57-ата минута Хунтелаар пък пропусна уникално положение за изравняване като прати топката в аут.

След това за дълго играта се водеше предимно в центъра и не миришеше на гол. Но в 76-ата минута отклонена топка попадна в Хунтелаар, който този път не сбърка – 2:2. При попадението той си послужи с ръка, което отприщи страстите.

След броени минути положението на Волфсбург съвсем се влоши, когато Дежага получи червен картон. Шалке натисна, Хунтелаар бе близо до победен гол, но не успя. В последната минута и Барзали от Волфсбург също се провали пред гола и двата отбора поделиха по точка, която не върши никому работа.