Нова домакинска загуба застигна Шалке. Отборът падна с 0:1 от Байер Леверкузен и се закотви здраво на предпоследното място в Бундеслигата.

Вече пет мача Шалке не може да спечели победа на своя стадион, а за десетте кръга те взеха само веднъж три точки накуп. Водената от Раул и Хунтелаар атака не може да предотврати провала, който вече придобива застрашителни размери.

В сблъска на опитните големи треньори Феликс Магат и Юп Хайнкес последният взе победата. Без да блести с нищо, налегнатият от контузии тим на големия фармацевтичен концерн си спечели трите точки. Потвърди се и лошата серия на домакините срещу този противник - в 13-те последни срещи между двата отбора Шалке си остава само с една победа.

Домакините все пак не играха толкова лошо и на практика „счупиха” гредите на вратата зад Рене Адлер. В 23-ата минута Фарфан центрира отдясно и Хунтелаар с глава нацели напречната греда. Пет минути по-късно вдигане на Учида отиде пак там.

Веднага след подновяването на играта Хунтелаар отново прати топката в гредата – втори път за него и трети за Шалке. Домакините напираха и търсеха гола.

Той обаче падна в тяхната врата. В 65-ата минута, изведен от Бенднер, Сам напредна сам и, за разлика от сходно положение по-рано, не сгреши при удара – 0:1 за Байер.

Последва нов щурм на Шалке, удари на Хурадо, Фарфан (2 пъти) и Хунтелаар бяха спасени от Рене Адлер. Гол обаче не падна, Байер спечели и вече е трети.

"Свършихме добра работа. При положение, че играхме продължения за Купата, а Шалке почива и един ден повече от нас, и освен това с оглед на многото контузени, победата ни е здрава", радваше се треньорт на Байер Юп Хайнкес.

Шалке остава на 17-то място с едва 6 точки от десет кръга. Във вторник отборът гостува в Шампионската лига на Апоел Тел Авив, а след това в петък приема Санкт Паули в първенството.