Само седмица след като сдаде първото място Майнц триумфално се завърна на него. Отборът победи като гост Байер Леверкузен с 1:0 и след равенството на Дортмунд по-рано днес излезе с две точки начело.

Треньорът Томас Тухел бе категоричен, че отборът няма да се срине. Такава съдба му отреждава мнозина, но ето че засега в Майнц показаха класа и силна психика.

Байер бе отслабен от поредица контузии. Треньорът Юп Хайнкес не можеше да разчита на важни играчи като Балак, Кислинг, Хюпия и други. Освен това и умората от мача в Лига Европа в четвъртък си пролича.

Преди почивката Дердюк можеше да изведе Байер напред, а по-късно Шалай от гостите пропусна най-чистото положение. В 55-ата минута пак той принуди вратарят Рене Адлер да се разтегне максимално, за да избие нов шут.

В 70-ата минута Майнц нанесе удара си. Исканият от Байерн Андре Шюрле се освободи отдясно, подаде напречно към Иваншич, който прати топката в мрежата – 0:1.

Байер опита да натисне, десет минути след гола бе близо до изравняване, но волето на Сам удари напречната греда. Преди края и Балич пропиля възвожност за гол. Майнц победи!

На върха в класирането Майнц вече има 24 точки, с две повече от Борусия Дортмунд. Далеч назад с 16 точки и третия Хановер. Байерн изостава от първото място вече на 12 точки.

В другия мач Щутгарт постигна победа с 2:0 над Санкт Паули и се измъкна от зоната на изпадащите. Нидермайер през първото и Кузманович през второто полувреме донесоха трите точки, втората победа за сезона и 14-то място.