И серията на Борусия Дортмунд приключи. Както и тази на Майнц преди седмица, това стана на свой терен. Лидерите в класирането обаче стигнаха до равенство 1:1 с Хофенхайм.

През седмицата Дортмунд не успя да бие и в Лига Европа. Изразходените сили обаче се отразиха днес и отборът не можа да вземе осма поредна победа. С това опита за клубен рекорд пропадна.

Още в деветата минута Луис Густаво навлезе остро в наказателното поле, подаде на добре пласирания Ба, който откри – 0:1. С това Хофенхайм показа отново, че се чувства добре на този стадион – в първенството досега този тим никога не е падал в Дортмунд.

Минути след това съдията даде дузпа за домакините за игра с ръка. Шахин вкара от бялата точка, но съдията постанови пребиване, тъй като играч на Борусия Д бе навлязъл в наказателното поле. Спорно  решение. При повторния опит вратарят Щарке хвана топката.

В 34-ата минута след центриране Форза си вкара автогол, но съдията отмени и това попадение, тъй като при вдигането топката била излязла в аут. Феновете на домакините беснееха от тези две решения, но напразно.

Дортмунд натисна след почивката, пропуски направиха Шахин и Бариос. Накрая стана истински напечено. Съдията даде две минути добавено време. Но във втората се стигна до пряк свободен удар пред вратата на Хофенхайм.

В суматохата времето изтече и в третата минута резервата Да Силва прати топката в горния ъгъл – 1:1. Фаулът бе спорен и след гола гостите протестираха, което докара червен картон на Салихович.

С точката Дортумнд остана на първо място, преди последните мачове от кръга.