Майнц загуби у дома от Хамбургер с 0:1. С това забележителната серия от седем поредни победи на този отбор приключи. Мечтите за рекордна осма победа бяха залети със студен душ в последната минута, което струваше дори първото място.

Двата отбора играха открит футбол, в който имаха положения за гол. На три пъти и гредите помагаха на вратарите.

Първи можеха да открият резултата гостите, когато в 41-ата минута ван Нистелрой изведе Зе Роберто, чийто удар се отби от левия дирек.

След почивката положенията за гол бяха повече. Вестерман пропусна да вкара за Хамбургер, стреляйки над гредата. На отсрещната страна вратарят Рост спаси удар на Шюрле.

В 60-ата минута Хамбургер вкара гол, но съдията го отмени – според него ван Нистелрой бе извършил нарушение в атака. Нападателят дълго протестира. Разбира се, напразно.

Майнц натиснаха в търсене на победата, но все малко не достигаше – Шюрле стреля в аут от добра позиция, Калигури уцели гредата, а Холтби не можа да преодолее силния страж Франк Рост.

И когато изглеждаше, че отборите ще разделят точките, грешка на играч на Майнц обърка работата за тях. Датчанинът Свенсон не изчисти една топка, от това се възползва Зе Роберто, който изведе Гереро. Нападателят вкара гола за победата в 89-ата минута – 0:1.

Загубата струваше на Майнц първото място. Те имат по 21 точки с Борусия Дортмунд, които обаче са с по-добра голова разлика. Хамбургер изскочи на трета позиция на седем точки от лидерите.