Капитанът на Германия Михаел Балак ще отсъства за шест седмици от терена. Това обявиха от Байер Леверкузен. Вчера той се контузи и бе заменен през първото полувреме на мача с Хановер (2:2)

"Шокирани сме. Наистина невероятен лош късмет го гони момчето", коментира спортният директор на Байер Руди Фьолер.

За да се бори за мястото си в националния отбор Балак форсира връщането си на терена. Той обаче игра слабо в няколкото мача за Леверкузен и си личеше, че не е във форма.

"Много съжалявам за Михаел. Пожелавам му бързо оздравяване", каза треньорът на Германия Йоахим Льов.

Преди да се знае още диагнозата Балак отхвърли спекулациите, че може да се откаже от националния отбор. През последните два месеца темата за капитанската лента създаде голямо напрежение.

„Никога не съм мислил да се отказвам. Ще се боря. Бях ден преди мача с азерите при отбора, нямаше смисъл да ходя пак”, каза Балак в интервю за германската телевизия ZDF – първото, което той дава от много време.

Балак изрази задоволството си от подкрепата, която получава от хора като Бастиян Швайнщайгер.

„Хубаво е че си спомнят какво правих преди контузията. С Швайнщайгер играем от години заедно. Ние сме един отбор, заедно бием и падаме. Когато си в труден момент се радваш на подкрепата”, сподели той.

„Нищо не ме изненадва през последните седмици. Засега се съсредоточавам върху Байер Леверкузен, дано не отсъствам от терена пак заради тази контузия”, коментира той.

Ето че очакванията му се опровергават.