Без сантименти Байерн победи леко Кьолн с 4:1 като гост и прати противника си в Б-група. Преди този кръг домакините бяха на мястото за бараж, но след загубата си и победата на Херта тимовете си смениха местата.

Срещата беше и като бенефис Лукас Подолски, който отива в Арсенал. Досега в кариерата той игра само за тези два клуба – Кьолн и Байерн, записа 254 мача във всички турнири, вкара 88 гола. Освен това 26-годишният нападател 95 мача и 43 гола за Германия.

Кьолн започна срещата ангажирано, но срещна сериозният отпор на Байерн и бързо потъна в посредственост. Гостите наложиха своя начин на игра, владееха топката и не допсукаха нищо пред вратата на Нойер.

В 34-ата минута Байерн поведе при първото си голово положение. Рибери направи пробив отдясно и потърси Мюлер към далечната греда. Германският национал си спря топката, избра ъгъл и не даде шанс на бившия си сътборник Рензинг да спаси – 0:1.

Над Кьолн надвисна сянката на директното изпадане. Това вдърви допълнително футболистите и до почивката не се случи нищо.

В началото на втората част домакините опитаха натиск, публиката френетично поиска дузпа за падане на Новакович, но съдията остана безмълвен. И в 52-ата минута падението на Кьолн се засили – Геромел се опита да изчисти, улучи съотборник и топката отскочи във вратата -  автогол и Байерн поведе с два гола.

Кьолн се срина и две минути след това Робен вкара третия гол след подаване на Кроос. Марио Гомес също бе близо, но не игра с топката. В следващите атаки дойдоха и неговите положения, но първо уцели бранител на голлинията, а след това пропусна сам срещу Рензинг, а с това и шанса да се бори за голмайсторския приз, който отиде в Хунтелаар.

Изведнъж в 63-ата минута от нищото Кьолн върна един гол. Подолски нахлу мощно по лявото крило, намери Новакович, който изпревари Боатенг и с удар в десния ъгъл на Нойер намали резултата.

Това обаче не донесе импулс, въпреки че и съдията не даде чиста дузпа за Байерн за нарушение срещу Робен. Скоро Херта вкара втория си гол срещу Хофенхайм и така след 1448 мача в Бундеслигата Кьолн изпадна. Подолски - символът на клуба и града - се разплака.

Байерн обаче вкара още един гол – в 85-ата минута Рафиня напредна сам отдясно, Мюлер получи топката и с пета вкара седмия си гол за сезона – 1:4.

С победата Байерн завърши сезона на второ място със 73 точки и голова разлика 77:22. Пред отбора обаче предстоят важните мачове – финалите за Купата на Германия и за Шампионската лига.

Кьолн – Байерн 1:4

0:1 Мюлер (34)

0:2 Геромел (52-автогол)

0:3 Робен (54)

1:3 Новакович (63)

1:4 Мюлер (85)

Кьолн: Рензинг, Бреко, Геромел, Маккена, Айхнер, Ланиг (69-Бухтман), Пецони, Ритер, Яяло (46-Новакович), Пишко, Подолски

Байерн: Нойер, Лам, Тимошчук, Боатенг, Контенто, Швайнщайгер, Кроос (69-Алаба), Робен (75-Рафиня), Мюлер, Рибери (71-Бадщубер), Гомес