Борусия Дортмунд победи с 3:1 Волфсбург и остана начело в Германия. Дни преди дербито с Байерн Мюнхен играчите на Клоп показаха шампионски стил и победиха с лекота в това трудно гостуване.

Волфсбург на Феликс Магат бе в серия от четири поредни победи, докато гостите влязоха в мача след атрактивния домакински неуспех 4:4 с Щутгарт. През есента шампионите разсипаха противника с пет гола, към днешна дата вече нямат загуба в 23 мача – клубен рекорд.

Оше в 4-ата минута беше първата напечена сцена, когато Кагава беше съборен в наказателното поле, но съдията не даде дузпа. Гостите бяха по-активни, удар на Левандовски, станал сам срещу вратаря от разстояние, не намери целта.

Шампионите поведоха в 22-ата минута, когато Кагава даде страхотен пас в крачката на Перишич, последва центриране и отблизо Левандовски с десния крак вкара гола. По същото време Аугсбург изравни на Байерн – двойна радост за феновете на Дортмунд.

В 26-ата минута Манджукич бе близо до изравняване, но Вайденфелер спаси удара му, а добавката на Хелмес мина в аут. Като цяло обаче Борусия Дортмунд бе по-добрия отбор и водачеството на почивката бе заслужено.

В началото на втората част шампионите натиснаха, задържаха се дълго в половината на Волфсбург и в 49-ата минута Блашиковски успя да подаде, въпреки че беше задържан, към Гюндоган, който атрактивно прати топката в горния десен ъгъл на Беналио – 0:2.

Играчите на Магат нямаше какво да губят и тръгнаха напред, разменяха се удар след удар. Първо Виериня стреля силно, но Вайденфелер спаси. Блашиковски пък прати топката в гредата на домакините, преди в 61-ата минута след пас на Дежага Манджукич с глава да намали – 1:2.

Последваха интересни минути, в които Дортмунд бе близо до трети гол. Кагава стреля в аут, на два пъти тънки засади изнервиха треньора Клоп.

Пет минути преди края съдията изгони за втори жълт картон Мадлунг от Волфсбург. Домакините се втурнаха ва банк за изравняват и занемариха тила си. И в последната минута Левандовски вкара още един гол (вече станаха 19 този сезон) и затвърди победата на шампионите.

По този начин Борусия Дортмунд вече има 66 точки, три повече от Байерн. В сряда на стадиона в Дортмунд нещата може да се заплетат още повече или да получат развръзка.