Във фантастичен мач Борусия Дортмунд и Щутгарт завършиха наравно 4:4. Футболният спектакъл може да се окаже обаче само в полза на Байерн, които могат да скъсят още разликата от върха.

Шампионите могат да съжаляват, че допуснаха необясним обрат. С голове на Кагава в 33-ата  и Блашиковски в 49-ата минута те поведоха с 2:0. Всичко изглеждаше решено.

След тези два гола, които бяха заслужен резултат на надмощието на Борусия Дортмунд през цялото първо полувреме, Щутгарт беше в нокдаун, третия гол висеше на косъм.

Но въпреки положенията той не падна и дойде време за пълен обрат, когато между 71-ата и 79-ата минута Щутгарт вкара невероятни три гола. Ибишевич и на два пъти Юлиан Шибер докараха нещата до сензационен аванс за гостите.

Последва нова порция голове за Борусия Дортмунд. В 81-ата минута гостите загубиха топката при атака, тя попадна в Матс Хумелс, който с изстрел от 18 метра възстанови равенството.

Подкрепяни от френетичните си фенове шампионите се втурнаха да търсят победния гол. И като че ли той падна - три минути пред края след корнер Перишич прати топката в мрежата на Щутгарт и взриви емоциите на стадиона.

Но това не бе краят. Във втората минута на добавеното време високо изсипана към наказателното поле топка попадна у Гентнер, който надигра Кел и с хубав удар донесе равенството на Щутгарт – 4:4!

По този начин аванса на Борусия Дортмунд вече е шест точки, но Байерн имат мач по-малко. Ако баварците победят Нюрнберг преднината на шампионите на върха в Бундеслигата ще е вече само три точки.

"Напълно откачен мач. С всичките обрати и останалите неща - направо не съм преживявал подобно нещо. След 2:0 изпуснахме мача, така че накрая тази точка я приемам като печалба", коментира по телевизия Sky треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп .

Със сигурност този мач ще влезе в историята на германското първенство. А кой е спечелил и кой загубил от него ще се брои след последния кръг. Днес имаше триумфа за футбола.