Борусия Мьонхенгладбах и Хамбургер завършиха наравно 1:1 в мач от 23-я кръг на Бундеслигата. С това домакините не можаха да се изравнят с водача Борусия Дортмунд и останаха на втора позиция.

Двата отбора си размениха по едно полувреме – Гладбах доминира през първото и в края на мача, а гостите играха по-добре през второто полувреме.

Треньорът на Хамбургер Торстен Финк бе избрал защитна тактика, с плътно насищане на собствената половина с играчи. В тази обстановка домакините имаха нужда от известно време за да осъществят натиск.

Все пак играчите на Борусия създаваха положения. В 21-ата минута след ъглов удар Брауерс нанесе удар, но пред голлинията Дикмайер спря топката. След още седем минути де Камарго бе изведен сам отдясно, но не можа да нанесе добър удар по топката и Дробни спаси.

Натискът на Гладбах даде резултат в края на полувремето. В 45-ата минута Хуан Аранго изпълни пряк свободен удар , топката прелетя към точката на дузпата, където Майк Ханке с глава я отклони в мрежата – 1:0. Голмайсторът обаче бе в засада, което предизвика безплодния гняв от скамейката на Хамбургер.

Втората част започна с добра атака на гостите – Гереро проби отдясно и подаде към Арслан, чийто удар мина на сантиметри над горната греда. Гладбах отвърна с удар на Аранго, но в тези минути Хамбургер доминираше играта.

И в 55-ата минута стигна до заслужено изравняване. След корнер Гереро надскочи Данте и свали топката в краката на непокрития Арслан, който отблизо вкара гола – 1:1 и като цяло слаба изява на защитата на Борусия.

Последваха дълги минути на игра между двете наказателни полета. Хамбургер имаше добра възможност от пряк свободен удар. Постепенно домакините понатиснаха, удари на Ханке и Нордвайт бяха спасени от Дробни.

В последните минути Ханке и особено Аранго с глава пропуснаха чисти положения за гол и с това победата. Мачът завърши 1:1.

"През втората част се представихме добре, но през първата не. Все пак всички мислеха, че Гладбах ще ни бие, но ние се представихме добре", коментира треньорът на Хамбургер Торстен Финк след срещата по телевизия Sky